Közélet

Gyerekeket bántalmazhattak egy budapesti óvodában

Két édesapa is azzal kereste meg az RTL Klub Híradóját, hogy fizikailag és lelkileg is bántalmazhattak gyerekeiket egy XVI. kerületi óvodában.

Szénási Zsolt elmondása szerint az óvónők megkötözték a gyermeke kezét, mert nem akart aludni, majd a következő alkalommal gyermeke arról számolt be, hogy a száját átlátszó szalaggal leragasztották, amiért ducinak nevezte egyik társát.

Mint fogalmazott, rendszeresen elvitték alvás előtt a gyereket, és nem értették, miért fájlalja mindig a hasát.

A feleségem egyik alkalommal úgy ment be az óvodába, hogy a gyerek egyedül ült egy asztalnál, látszott, hogy nincs jól. Kérdezte a feleségem az óvónőt, hogy mi ez? Az óvónő közölte, hogy úgy próbálják a gyerekeket spórolásra szoktatni, hogy ha kérnek még plusz repetát, addig nem állhatnak fel az asztaltól, míg nem eszik meg.

A másik édesapa, Csillik Zsolt arról számolt be, hogy kisfiát üvöltve küldték ki a mosdóba, mert nem tudott szépen rajzolni. A gyerek ezt követően mindenhová fenyőfákat rajzolt, mert attól rettegett, hogy valaki megint üvölt majd vele.

A gyerekek nem azonos csoportba, de ugyanabba az óvodába járnak.

A szülők feljelentést tettek, a rendőrség kiskorú veszélyeztetése miatt nyomoz.

Az óvoda vezetőjét telefonon érte utol az RTL Klub. Elismerte, valóban járt náluk a rendőrség, de tagadják a vádakat és ügyvédet fogadtak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik