Közélet

Az emberierőforrások-minisztérium támogatásával emléktáblát avattak az elvetetett gyerekek emlékére

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) és a Nemzeti Együttműködési Alapnak (NEA) a logója is ott díszeleg azon az emléktáblán, amelyet a meg nem születettek emlékére avattak fel a minap Szegeden. A NEA feletti rendelkezési jogot egyébként pont az emberierőforrás-miniszter, vagyis Balog Zoltán gyakorolja.

A szegedma.hu beszámolója szerint a tábla avatásán ott volt mások mellett a szegedi Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika tanszékvezető helyettese, Keresztúri Attila, aztán a Magyar Keresztény Misszió Alapítvány alelnöke, Klementis Ildikó, és a Magyarok Európában Egyesület elnöke, Albertné Görgey Zsuzsanna is.

A Magyar Keresztény Misszió Alapítvány az országban összesen 17 helyszínen állít emléket a meg nem születetteknek. Szeged a hetedik állomás, a finanszírozást a Nemzeti Együttműködési Alap segítségével oldják meg.

Az alapítvány alelnöke szerint tevékenységükkel szívesen segítenek az orvosoknak abban, hogy minél több kis élet világra jöhessen. A Magyarok Európában Egyesület pedig, mondta el az elnöke, rendszeresen tart prevenciós előadásokat általános és középiskolások számára.

Részletes beszámolóért és fotókért katt a tudósításra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik