Közélet

Economist: Orbán sebezhetőbb, mint az elmúlt években bármikor

A cikk az “új magyar, liberális párt, ami szembe száll az autokrata Orbán Viktorral” címet kapta. A szerző szerint a Momentum inspirációja Emmanuel Macron, mivel a Momentum is meg akar válni a régi politikai elittől.

A cikkben felidézik, hogy a Momentum Mozgalom az olimpiaellenes népszavazás aláírásgyűjtésével került a köztudatba. Azóta párttá alakultak, és az új francia elnököt, Emmanuel Macront tekintik inspirációnak – bár Fekete-Győr azért leszögezte, hogy ő azért fiatalabb Macronnál.

Fekete-Győr: Az MSZP-t a Fidesz pénzeli
Így sem megbízni nem tud bennük, sem összefogni nem tud velük a Momentum elnöke. Szerinte Orbán nem menekülhet előle. Az Andorra elleni vereséget pedig nemzeti sporttragédiának tartja.

Azt a szerző is leszögezi, hogy Magyarország nem egyenlő Franciaországgal. A cikkben szó esik arról is, hogy 2014-ben a Fidesz megszerezte a kétharmados parlamenti többséget, és egy új párt számára a jövő évi választásokon való eredményes szereplés lenyűgöző teljesítmény lenne. Sőt, maga a csoda.

Szó esik még a többi magyarországi pártról is, de a szerző szerint Orbán sebezhetőbbnek tűnik jelenleg, mint az elmúlt években. Ezt a CEU-melletti több tízezres tüntetésekkel példázzák. Ráadásul rengetegen dühösek a korrupció, az átláthatóság hiánya és Putyin növekvő magyarországi befolyása miatt.

 

 

(Economist)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik