Közélet

A plakáttörvény lesz az egyetlen napirendi pont a pénteki rendkívüli parlamenti ülésen

A Fidesz frakcióvezetője szerint várhatóan egyetlen napirendi pontként az államfő által visszaküldött plakáttörvény lesz a Fidesz-frakció által kezdeményezett rendkívüli parlamenti ülésen, amelyet pénteken tartanak. Kósa Lajos hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón kiemelte: meg kell szüntetni, hogy áron alul kaphat egy párt egy szolgáltatást, ennek a rendszerszintű korrupciónak véget kell vetni.

Kósa: nyilvánvaló az adócsalás a Jobbiknál
A fideszes politikus sosem utazna luxuskörülmények között.

A kormánypárti politikus emlékeztetett arra, hogy az illegális pártfinanszírozást megakadályozni hivatott javaslatból csak a feles parlamenti támogatást igénylő részeket fogadták el. Most azért kezdeményezik a rendkívüli ülés összehívást – holott a határidőből szeptemberben sem csúsznának ki -, mert azt mondták, a választási törvényekhez “nem nyúlunk hozzá” a választást megelőző fél évben

A frakcióvezető bizakodását fejezte ki, hogy sikerül kompromisszumot összehozni, és meglesz a szükséges kétharssá teszi a Jobbik plakátügye, amelyben az áfa- és a költségvetési csalás gyanúja is felmerül.

A szerdai plenáris ülésen nem sikerült kétharmados támogatást szereznie a Fidesznek, így a parlament nem szavazta meg a plakáttörvényt. 131 képviselő szavazott igennel, 67 pedig nemmel. A rendelkezés egyszerű többséget igénylő javaslatait elfogadták, ez azonban zavarossá tette a törvénytervezet szövegét, így Áder János köztársasági elnök megfontolásra visszaküldte azt a parlamentnek.

(MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik