Közélet

Fű alatt, pacal mellett elnök lett Farkas Flórián

Eredetileg csak pacalozásnak indult, a végén pedig hivatalos tisztújítás lett pár lungo dromos küldött kisújszállási falatozásából.

Egy ebédnek álcázott titkos küldöttgyűlésen választották újra a Fidesz föltétlen szövetségesének számító Lungo Drom élére Farkas Flóriánt – írja oldalán a Hír TV. A helyszín a kisújszállási művelődési ház volt.

Az oldal a RomNetre hivatkozva azt írja, Farkas minden megyéből öt olyan tagot hívott meg, akit megbízhatónak és hűségesnek tart. Még az egyik küldött is megszólalt a tévének, ilyen beszélgetés zajlott le köztük:

– Sikeres választás volt […].
– Egyhangú volt a szavazás?
– Egyhangú, igen, minden egyhangú.
– Elégedett a Farkas úrral?
– Hogyne, hogyne, ritka az ilyen vezető.

Korábban megírtuk, hogy eleinte nem igazán akart egy küldött se szóba állni a Hír TV helyszíni stábjával, annyit legalább elmondtak, hogy lesz pacal. A 24.hu egyik olvasója is reagált egy levélben az ebéd során elfogyasztott fogásokra:

A pacal humerosan, tésztával finom!

pacal (pacal, )
Fotó: MTI

Később egyébként az MTI is megemlékezett a Lungo Drom által kiadott közleményt szemlézve a nemes eseményről. Ők is egyhangúnak írták le a szavazást, de a többit szó szerint kell idéznünk, annyira elképesztő a Fidesz szövetségesének rengeteg kékfényes ügye miatt:

A tájékoztatás szerint a Lungo Drom, a Fidesz stratégiai szövetségeseként, a magyarországi cigányság boldogulásához szükséges feltételek megteremtéséhez elsődleges eszköznek a kormány társadalmi felzárkózás programjának folytatását tekinti. A kongresszus tagjai elkötelezettek a kormány bevándorláspolitikája mellett, álláspontjuk szerint a külföldi munkaerő bevonása helyett a hazai cigányság képes helytállni a magyar munkaerőpiacon. A Lungo Drom tagsága missziós programot indítva is részt kíván venni a cigányság felzárkózásának további előmozdításában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik