Közélet

Egyesítették a Kovács Béla elleni eljárásokat

kovacs-bela(430x286).jpg (kovács béla)
kovacs-bela(430x286).jpg (kovács béla)

Egyesítették a kémkedés és a költségvetési csalás gyanúja miatt Kovács Béla jobbikos EP-képviselő ellen folytatott eljárásokat a Központi Nyomozó Főügyészségen – értesült a Magyar Idők. Ez azért fontos lépés, mert ha mindkét tényállásban bűnösnek találják, halmazati büntetést szabhatnak ki a politikusra.

A kormánypárti napilap úgy tudja, hogy az Európai Parlament egyelőre nem küldött írásos tájékoztatást Kovács mentelmi jogának felfüggesztésről a Legfőbb Ügyészségnek, bár a felfüggesztés már korábban megtörtént.

Az egyik ügyben Kovács a gyanú szerint 2012-ben és 2013-ban négy magánszemélyt alkalmazott gyakornokként brüsszeli hivatalában úgy, hogy ők sosem jártak ott és munkát nem végeztek. Polt Péter magyar főügyész még szeptemberben indítványozta a jobbikos képviselő mentelmi jogának felfüggesztését egy OLAF-jelentés alapján, ami szerint Kovács csalást, és magánokirat-hamisítást követhetett el.

A másik vád szerint Kovács Béla együttműködött az orosz titkosszolgálatokkal és ezt a magyar kémelhárítás kép- és hangfelvételekkel tudja bizonyítani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik