Közélet

Lemondásra szólította fel Csányi Sándort az LMP

Az Orbán-Csányi focimodell a maga akadémiájával és stadionépítéseivel a magyar futball történetének legnagyobb kudarcát produkálva megbukott, ezért az egyetlen helyes lépés Csányi Sándor számára, ha lemond az MLSZ-elnöki pozíciójáról – írta közleményében Ikotity István, az LMP országgyűlési képviselője.

A politikus szerint az a minimum, hogy Orbán Viktor azonnal berekeszti a TAO-programot, és az ellenzék bevonásával nyilvánosan elszámol az eddig felhasznált támogatásokról. A párt korábban a miniszterelnököt és az EMMI-it is megkereste, hogy az MLSZ-szel együttműködésben adjanak ki hivatalos szakmai értékelést a labdarúgó akadémiák teljesítményéről. A következő kérdéseket tették fel: Hány élvonalbeli labdarúgó került ki az akadémiákról? Mennyivel fociznak, sportolnak ma többen a labdarúgó-program hatására, mint korábban? Valójában jó befektetés volt az akadémiákba pumpálni a közpénzeket? Sikerült-e a felcsúti akadémiának korábbi tervek szerint az európai top 10-be kerülni? Kérdéseinkre érdemi választ nem kaptak.

A stadionépítési program helyett a tömegsportfejlesztésre, iskolai tornatermek, tanuszodák és közösségi sportpályák építésére és fenntartására, valamint egészségmegőrző programok indítására van szükség – áll a közleményben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik