Közélet

Farage szerint Orbán kilépne az EU-ból

A brit EP-képviselő a kormányzati szócső Magyar Időknek adott interjút, szívesen találkozna Orbánnal, az EU-t pedig börtönhöz hasonlította.

Május elején élesítették az uniós atomot Magyarországgal szemben, amikor a 7. cikkely előkészítéséről döntöttek, de Farage már akkor Orbán védelmére kelt. Szerinte ennek a magyarázata az, hogy a magyar miniszterelnököt demokratikusan választották meg, rendelkezik egy bizonyos érvkészlettel, amelyből még nem vonta le a megfelelő és logikus következtetéseket. Szerinte a lényeg a következő:

Magyarország egy szuverén állam vagy az Európai Unió tagja. A kettő nem működik egyszerre. Biztos vagyok benne, hogy a miniszterelnökük valójában szívesen távozna az EU-ból.

A beszélgetés egy későbbi pontján megismételte, ki kellene lépnünk, ha szuverén állam akarunk lenni. Szerinte hatalmas előnyökkel járna mindez, „teljes ellenőrzést gyakorolhatnánk a határaink felett.”

Ha tagország marad Magyarország, akkor Farage állítja, a kvótarendszer ügyében és menekültügyben Brüsszel fog győzni, mert ők a főnökök.

Szerencsére a britek helyzete mára megváltozott, mi a kilépés mellett döntöttünk. Önök viszont feladták a függetlenséget. Orbán úr hiába küzd folyamatosan: amint elérné az áttörést, visszavesz a lendületből. Egyszerűen nem győzhet Brüsszellel szemben.

Majd a közösséget a demokrácia szemszögéből a Szovjetunióhoz és a Brezsnyev-doktrínához hasonlította.

Futólag már találkozott Orbánnal, de szeretne egy rendesen leülni vele, beszélgetni.

A Brexitről azt mondta, nehéz otthagyni a börtönt, de biztos a kilépésükben, nem lesz hátraarc.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik