Közélet

Humorbombával vágott vissza a CÖF a kétfarkúaknak

Az MKKP be akarta húzni a csőbe a kormánypárti álcivileket, de van ám a másik oldalon is gógyi és humor, visszaverték a ballib támadást.

Tegnap mi is megemlékeztünk a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) trollkodásáról, miszerint az álcivil Civil Összefogás Fórumot (CÖF) szeretnék megszívatni a kedden elfogadott civiltörvény alapján. Azt találták ki, hogy összegyűjtenek 7,2 millió forintot, amit egy külföldi bankszámláról átutalnak a CÖF-nek, hogy külföldről támogatott szervezetnek minősüljenek.

A sztorit az RTL Klub Híradója is felkapta, és megkérdezték a CÖF-öt, mi a véleményük az egészről. Az RTL újságírója által feltett kérdéseket is idézik, íme:

  • Mit szólnak a kezdeményezéshez?
  • Fogadnák, vagy visszautasítanák a támogatást?
  • A CÖF szerint megbélyegző-e a civil szervezetekre nézve, hogy fel kell tüntetniük, hogy külföldről támogatott szervezetek, amennyiben 7,2 millió forintnál magasabb éves támogatást kapnak?

A CÖF a szokásos humorával válaszolt. A kormány érdekeit szolgáló szervezet azt írta:

Ostobasággal és szakmai hozzáértés nélküli kijelentésekkel nem foglalkozunk, hiszen még az ajándékozást is kétoldalú szerződésbe kell foglalni, mi pedig nem kívánunk külföldről támogatást elfogadni. 2009 óta nem is fogadtunk el. Ha mégis érkezne számlánkra ilyen, Kétfarkúak által küldött támogatás, azt azonnal, köszönettel visszaküldenénk a feladónak. A törvényt minden civil szervezetnek be kell tartani. A CÖF a törvényi célt támogathatónak tartja, honlapunkon az egyenlőség elve alapján már feltüntettük, hogy „Külföldről nem támogatott szervezet” vagyunk.

Forrás: CivilOsszefogas.hu

Még utóiratra is futotta a CÖF-nek:

U.i.: Ha már a humornál tartunk, a kezdeményező kösse mindkét farkára az összegyűjtött adományt, mert ahogy látjuk, az mindent kibír.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik