Közélet

Parádésan jól járt a vizes vb-vel a Főtaxi

A többi taxitársaságot jó távol tartják majd a vizes vb helyszíneitől, de hogy mennyiből, az rejtély. Tudják, a titkos záradék.

Még a fővárosi taxisrendeletet is módosították azért, hogy a vizes vb kiszolgálására közbeszerzés nélkül kiválasztott Főtaxi hatalmas matricákat tehessen a kocsijaira, reklámozva a sporteseményt – kezdődik a HírTV cikke a taxitársaság előnybe helyezéséről.

Csertek István, az Európai Taxis Egyesület elnöke úgy tudja, a rendezvényhelyszínekre csak beléptetőkártyával lehet majd bejutni, azt pedig csak a Főtaxi kap majd. Így sérül a verseny, sérül az egyenlőség. Ahogy Csertek fogalmazott:

úgy látszik, hogy itt az egyenlők között is vannak egyenlőbbek, az pedig abszolút elfogadhatatlan, hogy egy ilyen rendeletmódosítással a piac többi szereplőit abszolút kizárják a vizes vb-ből.

Bors Miklós, a vizes vb-t rendező Budapest 2017 Kft. szóvivője elmondta, az egyedi elvárások miatt választották a Főtaxit, mert a cég elég régi és a flottája is kellően nagy. Hozzátette, a céggel kötött szerződés nyilvános, ott van a Közbeszerzési Értesítőben. A HírTV ennek nem lelte nyomát, így a matricázást is csak saccolni tudta 30 millió forintra.

Mindenesetre Vízy András, a Főtaxi Autóközlekedési és Szolgáltató Zrt. szóvivője csak annyit tudott mondani:

Ennek a részleteiről sajnos nem beszélhetek, mivel a megállapodásnak van egy záradéka, amely titoktartási kötelezettséget ír elő mindkét fél számára.

Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke amúgy más megvilágításba helyezte a dolgot: szerinte ha mindenki egységes színvonalon taxizna Budapesten (magyarul nem lennének hiénák), akkor nem kéne egyetlen céget kiválasztani a fuvarozásra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik