Közélet

Sorosra nem is Orbán osztotta a főszerepet

A Fidesz - kommunikációs igazgatója szerint - nem "sorosozik" állandóan.

Hidvéghi Balázs a csaták erősödésére számít Brüsszellel. A Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában azt mondta, az unió erőlteti a “bukott” letelepítési politikát, de a kormány nem enged, elmegy a falig. A Fidesz kommunikációs igazgatója arra a felvetésre, hogy kampányüzemmódban működnek a pártok, azt felelte, ezt az ellenzék kezdte év elején, részben utcai megmozdulásokkal, részben egy “hazug plakátkampánnyal” a Jobbik részéről, majd baloldalról.

Hidvéghi tényként beszélt arról, hogy vizsgálat indult a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó plakátcégeknél, a Jobbik pedig hónapok óta nem ad arra választ, mennyi pénzből, milyen forrásból folytatja “a hazug és a kormányt támadó plakátkampányát”. Szerinte az politikai korrupció, ha egy milliárdos pénzel egy pártot, amelynek rendelkezésére bocsátja plakáthelyeit azért, hogy a kormányt támadják. Ez illegális pártfinanszírozás lehet – tette hozzá.

A kommunikációs igazgató szerint a kormányt gyakran érik ugyan olyan vádak, hogy “állandóan sorosoznak”, de nem erről van szó. Úgy látja, Soros György magyar származású amerikai üzletember magát tette főszereplővé, személyesen lép fel, latba vetve a befolyását és “spekulációval kiépített” anyagi hátterét azért, hogy a saját elképzelését valósítsa meg a bevándorlás kérdésében.

“Elutasítjuk azt a víziót”, amelyet Soros György megfogalmazott – jelezte Hidvéghi, hozzátéve: nem hisznek az erőltetett “multikultiban”, nem gondolják, hogy kötelezően el kellene fogadni sok muzulmán betelepítését Magyarországra. Ez szerinte rendkívül veszélyes cél, amely ellen fel kell lépni, és úgy tűnik, “a magyar baloldal (…) Soros forgatókönyvét akarja megvalósítani”.

A demokrácia ünnepének nevezte, hogy 1,7 millióan válaszoltak a legutóbbi nemzeti konzultációs kérdőívre. Bárhogy is próbálják ezt eljelentékteleníteni baloldali és liberális bírálóik, érezniük kell, hogy ilyen nagy számban akkor nyilvánítanak véleményt az emberek, ha a feltett kérdések fontosak – tette hozzá a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik