Közélet

A murvás parkolóhelyek darabja 636 ezer forintot visz el a vizes vb-n

Bár hamarosan eldördül a startpisztoly, két újabb tétellel összesen 370 millió forinttal drágult a vizes vb az mfor.hu cikke szerint.

Az első egy ismert projekttel kapcsolatos: a torna egyetlen nem budapesti helyszínén, Balatonfüreden épülő mélygarázs drágult meg 156 millió forinttal, és lett végül belőle 1,85 milliárd forintos beruházás. A munkálatok a Zákonyi Ferenc utcában folynak, június 15-ig kell befejezni őket. A szerződés teljes keretösszege viszont 3,4 milliárd forint, mert a Széchenyi István utcában is van opció parkolóépítésre.

A másik szerződés budapesti építőmunkákról szól, ezt a Bp2017 Világbajnokság Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft. kötötte a SATIS MOBIL Projekt Kft.-vel, sürgősségi eljárással.

A Satisnak 338 férőhelyes, ideiglenes személyzeti és sajtós parkolót kell építenie a Dagály közelében, a Vizafogó utcánál. Ezt a szerződést május 31-én kötötték meg, és 215 millió forintot ér, tehát egy darab murvás, magánterületen létesített parkolóhely 636 ezer forintba kerül. Az ideiglenes parkoló területe egyébként magánterület, a Zahara Park Kft. tulajdonában van – számol be az mfor.hu.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik