Közélet

Ordas ellentmondások a fideszes Voldemort ügyében

Nincs minisztériumi felelőse egyelőre Mengyi Roland ügyének, erről már Polt Péter legfőbb ügyész is beszélt korábban, bár a jelek azt mutatják, valaki súgott a pályázati pénzek lenyúlására készülő, Mengyi Roland fideszes képviselővel összejátszó társaságnak arról, hogy lehallgatják őket, írja az Index. Ugyanakkor a Központi Nyomozó Főügyészség szerint nem állapítható meg, hogy bárki minősített adattal visszaélt volna.

Egy meg nem nevezett forrás a lapnak azt mondta, a gyanúsítottak állították, hogy „fentről” figyelmeztették őket, a NAV rárepült a pályázatra, vigyázzanak, lehallgatják őket. De az ügyészség szerint erre nincs bizonyíték, nem bolygatják tovább a történet ezen részét.

Vádat emeltek Mengyi Roland ellen
A fideszes képviselő és hat társa áll bíróság elé.

Azt, hogy lehallgatják őket, a NAV-ból vagy az emberminisztériumból. A lap úgy tudja, az ügyészég elég fura dolgokra bukkant a tárcánál, de ahelyett, hogy elindult volna a nyomon, lezárta a nyomozást. Nem foglalkozott például azzal, hogy a vallomások egymásnak teljesen ellentmondanak, mást mond Farkas Anikó kabinetfőnök és mást Köpeczi-Bócz Tamás EU-fejlesztésekért felelős helyettes államtitkár.

Az így most lezárt nyomozás azonban mindössze azt vizsgálta, valaki figyelmeztette-e a csalásra készülőket a lehallgatásról, a csalási kísérlet ügye már bírósági szakaszban van, Mengyi Roland ellen pedig vádat is emeltek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik