Közélet

Orbán mondhatná meg, melyik pszichológus dolgozhat

Mindenki tiltakozott, szakemberek, az Igazságügyi Minisztérium és a Miniszterelnökség is, de Balog Zoltán emberminiszter nem tett le arról, hogy az összes hazai pszichológust egy nagy, felülről irányított szervezetbe terelje, írja a Magyar Nemzet.

A lap kormányzati forrásokból úgy értesült, az Emmi folyamatosan napirenden tartja a Magyar Pszichológuskamaráról (MPK) szóló, tavaly kidolgozott törvénytervezetet, azt szeretnék elérni, hogy ha az a Császár-Nagy Noémi vezetné a szervezetet, akinek cége, a Pszichoszomatikus Ambulancia Kft. korábban 13 millió forint értékben szerződött a tárcával.

Arra készülnek, hogy hogy meggyőzzék a pszichológusokat, szükség van a kamarára. De már most sok szakember úgy látja, a Császár-Nagy fémjelezte Magyar Pszichológusok Érdekvédelmi Egyesülete (MPÉE) „csak le akarja nyúlni a szakmát”, ők akarják megmondani, ki és milyen feltételekkel praktizálhat.

Előkerül a történetben Bagdy Emőke is – Császár-Nagy édesanyja –, aki évtizedek óta szorgalmazza a kamara létrehozását és korábban azt állította, részt vett a törvénytervezet kidolgozásában. A kormányzatban többen azt mondták a napilapnak, az a gond, hogy a tervezettel a Miniszterelnökségen is elégedetlenek, így az sem zárható ki, hogy a végén a Bagdy nézeteivel szimpatizáló Orbán Viktor „tesz majd igazságot”.

A kabineten belül többen ellenzik az emberminisztérium javaslatát, mint amennyi támogatója van. De az köztudott, hogy a kormányfő szimpatizál Bagdy nézeteivel, így a támogatók abban bízhatnak, hogy Orbán a javaslat megszavazására szólít fel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik