Közélet

Pintér Sándor nem fél az információs hadviseléstől

Szerinte a magyar választást nem is lehet meghekkelni, mert papíralapú, Orbán átvilágítását pedig nem tartja égető kérdésnek.

Az információs hadviselés kérdése is előkerült az információs hadviselés kérdése, a testület zárt ülésen hallgatta meg Pintér Sándor belügyminisztert, aki az elhárításért felel.

A Hír TV az ülésről megtudta, hogy Pintér nem tart a modern kori hadviseléstől, de azt elismerte, hogy az akcióra a hazai titkosszolgálatok is felfigyeltek. A sajtóban és a közösségi médiában megjelenő álhírek elhárítását a belügyminiszter az újságírókra bízza.

Pintér úgy vélte, a hackerek azokban az országokban jelentenek veszélyt a választások tisztaságára, ahol elektronikusan is lehet szavazni. „Valóban oda kell figyelnünk a választási kérdésre is, de Magyarországon az informatikai választások nem jelentenek veszélyt, hisz papíralapú a választás, úgy számlálnak a bizottságok” – mondta a miniszter.

A honvédelmi bizottságban előkerült Orbán Viktor átvilágításának kérdése is. Pintér elismerte, hogy a legfőbb közjogi méltóságok átvilágítását nem írja elő jogszabály, de ettől szerinte még a miniszterelnök nem jelent nemzetbiztonsági kockázatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik