Átadták a 2016. évi Magyar Innovációs Nagydíjat
Közélet

Kövér László a színpadról szapult egy újságírót, majd gyáván lerázta

Medvegy Gábor
Medvegy Gábor

hírszerkesztő. 2017. 05. 25. 14:38

A házelnök egy két évvel ezelőtti cikk címén lovagolt a „nemzeti konzultációs” fórumon, de a kipécézett újságíró kérdésére már nem akart válaszolni.
Korábban a témában:

A kormány „nemzeti konzultációs” országjárása keretében Kövér László tartott szerdán este előadást Budatétényben, amiről a 444 írt. A cikkből és az abban lévő videóból kiderül, hogy házelnök kipécézte magának a portál munkatársa, Bede Márton egy cikkét, amit két éve, a menekültválság csúcspontján írt „Az a baj, hogy továbbmennek” címmel. Ezzel arra célzott, hogy Magyarországon a menedékkérők csak áthaladni akarnak, de maradni semmiképp.

„Szerintem meg az a baj, hogy Bede Mártont nem viszik magukkal” – fejtegette az Országgyűlés elnöke némi kedélyes személyeskedéssel, a közönség derültségére, miután megjegyezte, reméli, van a fórumon a 444-től is valaki. Volt, mégpedig maga Bede Márton, aki úgy gondolta, ha már megszólíttatott, az előadás után kérdéseket tehet fel Kövér Lászlónak, aki amúgy is hitet tett amellett, hogy „a demokrácia az egy vitatkozó rendszer”.

Házelnök úr, ha már ennyit beszélt rólam, akkor feltehetnék néhány kérdést?

– kérdezte az újságíró, amire Kövér válasza az volt:

Nem, nem, nem.

Bede kíváncsi lett volna arra, hogy a házelnök olvasta-e a cikket, vagy csak a címet, de Kövér kifakadt: „Az, hogy nem tehet fel kérdést, azt jelenti, hogy nem tehet fel kérdést.” Az újságíró azért még megkérdezte, nem tartja-e kellemetlennek házelnökként, hogy hatalmi pozícióból egy újságíróról beszél sokáig mindenféle rendezvényeken, aztán nem hagyja, hogy az az újságíró kérdéseket tegyen fel, de Kövér azt felelte:

Nem, egyáltalán nem érzem kellemetlennek.

„Ha ön nem érzi kellemetlennek, amit művel, akkor én miért érezzem magam kellemetlenül?” – zárta le a beszélgetést az ún. közjogi méltóság.

Elegancia: 10/10

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

BERLIN, GERMANY - MAY 03:  Abdulrahman Mohamed, a Syrian refugee, carries pieces of furniture as he helps a friend move out of a shelter for refugees and migrants in Marienfelde district to an apartment in the city as other shelter residents walk past on May 3, 2017 in Berlin, Germany. The shelter currently houses approximately 450 people, the majority of whom are still waiting for their asylum applications to be processed. Most of the residents come from countries including Syria, Iraq, Afghanistan and Iran, as well as Lebanon, Turkey and Chechnya, and half of them are under 18, as the shelter only admits families. Most of the children go to local schools and German has become their common language. Germany took in over one million refugees and migrants between 2015 and 2016.  (Photo by Sean Gallup/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.