Közélet

Urbán Flórián újra kipakolt, már elhagyná az országot

urban-florian(430x286).jpg (urbán flórián)
urban-florian(430x286).jpg (urbán flórián)
Irreális fizetésekről, felülről irányított futballról mesélt az egykori negyvenszeres válogatott labdarúgó.

Urbán Flórián a magyar foci általános helyzetéről és minapi menesztése történetéről is mesélt a Hír TV-ben. Pár órával azt követően ugyanis, hogy megjelent a Magyar Nemzetben az interjú vele, azzal hívta fel a Nagykőrös elnöke, hogy az utolsó három fordulóra már nem kell leülnie a kispadra. Megkérdezte, mi az ok, de nem kapott érdemi választ, ő pedig először nem is gondolt rá, hogy összefüggés lehet az interjú és a menesztése között.

Ha az interjú miatt rúgtak ki, az borzalmasan rossz, az pedig még rosszabb, hogyha azért rúgtak ki, mert edzést akartam tartani.

Urbán így reagált arra, hogy az elnök később azt mondta, edzőként túl sokat várt a játékosaitól, akiknek hetente két edzést akart tartani.

Az elnök úr az első perctől kezdve tudta, hogy mi a hitvallásom. Én a munkában hiszek. Elmondtam, hogy három edzésen mindenkinek ott kell lenni, részt kell venni az edzéseken. Ezt már januárban is látták, hogy ebből probléma lesz, mert a játékosok már akkor sem jártak le edzésre. Utána pedig én voltam az, aki a vége felé mondtam az elnök úrnak, hogy nem kell három edzés, felesleges odamennünk öt-hat emberért, legyen csak kettő, de viszont a játékosokat arra vegyük rá, hogy kettőn legyenek ott.

Csillagászati összegek

A játékosok a két edzésre sem jártak el. Ebből állandóan gond volt. A Nagykőrös most a kiesés szélén áll, de az állandóan változó szabályrendszer miatt lehetetlen megjósolni, mit hoz a jövő. A megye elsőben – ahol a Nagykőrös most szerepel – 200 ezres fizetéseket kérnek a játékosok.

Egy játékos úgy kezdi, hogy kétszázezer. Megyébe? Hát egy tál pacal, meg egy láda sörért szoktak futballozni, nem kétszázezerért. De a rendszer föntről lefelé úgy hozza le, hogy egy megyei játékos azt mondja, hogy ha nem adtok kétszázezret, nem jövök focizni. Edzésre kell járnom? Nem jövök. Tehát az egészen mentálisan nem jól működik, holott mindenki azt mondja, hogy milyen jó, és milyen szépen fejlődik a futball.

Szerinte az első-, a másod- és a harmadosztályban milliósak a fizetések, a rendszer egésze mégsem működik. Régen idehaza nem volt komoly pénz a futballban, ezért akart ő is kikerülni külföldre.

Ma meg van fordítva ez az egész, hiszen milliárdokat tolt bele a kormány a futballba az elmúlt hat évben, ezáltal az első osztályú csapatoknál olyan irreális fizetések vannak, ami elfogadhatatlan. Tehát többet keresnek itt Magyarországon első osztályban a játékosok, mint külföldön.

Ez nem a játékosok hibája, hanem azé, aki adja – tette hozzá, jelezve, hogy a pénz nem pótolja a szenvedélyt, ami régen jellemezte a magyar focit.

Ma az edzők, akik odakerülnek, azok csak a pénzt nézik, a játékosok a pénzt nézik.

Urbán Flórián szerint sok jó edző van Magyarországon, de a külföldi könnyebben irányítható, annak könnyebb megmondani, mikor, kit, miért engedjen játszani, mit csináljon.

A külföldi nem látja, hogy mi folyik itt a vezetésben. A magyar meg látja.

Urbán Flórián nem bánta meg, hogy annak idején nem fogadta el a magas rangú fideszes politikus ajánlatát az NB I-es kispadért (akivel közösen bármikor vállalná a hazugságvizsgálatot) de azt méltánytalannak tartja, ha azzal vádolják, nem tett még le semmit az asztalra.

Urbán ne pofázzon, hiszen még sehol sem bizonyított!

Ezt hallotta már többször, de most emlékeztetett rá, hogy úgy nagyon nehéz bizonyítania, bármit is letenni az asztalra, ha nem is fér oda az asztalhoz, mert azt annyian állják körül. Urbán úgy érzi, itthon egyetlen klubnál sem kapja meg ezt a lehetőséget, így aligha lesz más megoldás, mint elhagyni az országot és külföldön folytatni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik