Közélet

Két hónap van a vizes vb-ig, de még mindig röpködnek a százmilliók

Több mint 870 millió forintos szerződést kötött a vizes vb-t szervező Bp2017 Nonprofit Kft. a miskolci BO-TO BAU Építőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-vel a “Hajós Alfréd Sportuszoda versenykialakítás kivitelezési munkálatairól” – írta meg az mfor.hu. Hozzáteszik: a BO-TO BAU nem jár rosszul a vizes vb-vel, ők dolgoznak a margitszigeti Casino felújításán is, azért 935 milliót kapnak.

A szerződést egy igen gyors, hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárásban ítélték oda: a bontási jegyzőkönyv szerint május 12-én volt bejárás, 17-én délben a pályázatok leadási határideje, és 18-án a megrendelő és a nyertes kivitelező már alá is írták a munkáról a papírt.

A BO-TO BAU legfontosabb részfeladatai:

  • a Hajós Alfréd Sportuszoda lelátójának bővítése
    – a meglévő lelátó kiegészítése a média bútorok elhelyezhetőségének figyelembe vételével
    – a műugró torony két oldalán elhelyezkedő épületek bérlése, benne irodai funkció kialakítása
    – a vizilabda medenceterének ideiglenes kialakítása
    – broadcast terület kialakítása
    – TV Compound kialakítása
    – média- és gyalogos híd kialakításaa nyugati lelátó mellett
    – sportolói öltözők kialakítása

A portál felhívja a figyelmet:  kevesebb, mint két hónappal a világverseny kezdete előtt az is eldőlt, mekkora mobil lelátók lesznek a Hajós Alfréd Sportuszodánál. Ez q tétel nem fért bele az előző körös, 3 milliárdos felújítási tenderbe, de az új szerződésnek sarkalatos pontja. A kiírás szerint észak, kelet és dél felől kell ideiglenes tribünöket felhúzni, melyek összesen legalább 6000 nézőnek kell, hogy helyet biztosítsanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik