Közélet

Orbán csak úr akar lenni a saját szemétdombján

Ezt mondja Bojár Gábor, az ország 34. leggazdagabb embere. A Graphisoft alapítója és igazgatótanácsának elnöke a 168 Órának adott interjújában arról is beszélt, elmaradhat a 2018-as választás.

Bojár azzal kezdte, büszke arra, hogy tagja a leggazdagabbak listájának, egyszer egy fideszes azt mondta neki, ennyi pénzzel választást is lehet nyerni. Támogat ugyan kisebb összeggel ellenzéki pártokat, de nem vágyik politikai szerepre. Azonban négy kisebb párt, az Együtt, a Párbeszéd, a Moma és a Momentum többször kéri tanácsát, ezek vezetőivel gyakran beszélget.

Többször kérték fel miniszternek, volt, hogy miniszterelnök-jelöltnek is, de elutasította, nem hiszi, hogy tudná csinálni. Durvul a közbeszéd, erről beszélt korábban Áder is, Bojár pedig attól fél, hogy:

ha a kormány látja, hogy a népszerűségvesztését nem tudja megállítani és elfogynak a tartalékai, akkor a durvuló közbeszéddel olyan helyzetet készíthet elő, amelyben elszabadul az erőszak. Erre való hivatkozással pedig kihirdethető a rendkívüli állapot, és elmaradhat a választás.

Reméli, túlzás a feltételezése, de szerinte Orbán van annyira logikus és számító, hogy meglépheti ezt. A kormányfőről azt is mondta, nem gondolja, hogy orosz gyarmattá akarja tenni az országot.

„Ő a saját szemétdombján akar úr lenni, és legfeljebb abban bízik, hogy Putyintól szabadabb kezet kap, mint az uniótól.”

Továbbra is azt gondolja, Orbán célja, hogy kivezesse Magyarországot az EU-ból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik