Közélet

Lázár és Rétvári is vészjósló kijelentésekkel traktálta hallgatóságát

Soros György sem maradhatott ki az Európai Parlament szerdai döntésének taglalásából.

Vészjósló kijelentéseket tettek szerdai fórumaikon kormánypárti politikusok azután, hogy az Európai Parlament elfogadta azt a határozati javaslatot, amely a jogállamiság, a demokrácia és az alapvető jogok súlyosan leromlott helyzete miatt az „uniós atomként” emlegetett hetedik cikkely szerinti eljárás előkészítését kezdeményezi, ami végső soron Magyarország szavazati jogának elvesztésével járhat az Európai Tanácsban.

Lázár János Kiszomboron az MTI beszámolója szerint azt mondta, hogy a következő választás egyik  fő kérdése az lesz, „mennyi joga marad Magyarországnak, hogy maga döntsön a sorsáról”. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint „szaporodik azon események száma, amelyek miatt egyre inkább szükség van az összefogásra, ezért fontos, hogy már 1,5 millió állampolgár válaszolt a nemzeti konzultáció kérdéseire”.

Az Európai Parlament döntéséről Lázár azt mondta, hogy a testület „Soros György szájízének megfelelő módon” ítélte el az országot „azért, mert meg akarta vonni a Soros-egyetem privilégiumait”.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára Vácon fórumozott. Ő azt mondta, „az ország akkor van jó kezekben, ha olyanok döntenek róla, akik beszélnek magyarul, ismerik a történetét és itt képzelik el a jövőjüket”. A politikus szerint hazánk „2010 óta sok erőfeszítést tett, hogy megerősödjön, ezt fenyegeti most óriási veszély: a bevándorlás és az európai politika átalakulása”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik