Közélet

Gyurcsány nem nyűgözte le a nemzetbiztonsági bizottság elnökét

A volt miniszterelnök hetek óta lebegteti, hogy súlyos dolgokat tud Orbánról, de bizonyítékokat Molnár Zsoltnak sem mutatott.

Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke szerdán szóban tájékoztatta a Parlament Nemzetbiztonsági Bizottságának szocialista elnökét, Molnár Zsoltot azokról az információkról, amelyeket Orbán Viktorral kapcsolatban állítólag megtudott. Gyurcsány az elmúlt hetekben többször beszélt arról, hogy a miniszterelnököt az orosz állam titkos információkkal zsarolja, de konkrétumokat nem mondott.

Molnár Zsolt az ATV szerda esti műsorában elmondta: a DK elnöke a bizottság egyik hivatalos helyiségében, jegyzőkönyvvezető jelenlétében számolt be neki a tudomására jutott információkról. Ezekről azonban semmilyen bizonyítékot vagy dokumentumot nem tárt elé – tette hozzá Molnár. Azt is elmondta: az elhangzott információkat Gyurcsány kérésére minősített adatokként kell kezelni.

A beszélgetés során Gyurcsány Ferenc forrásairól sem hangzott el olyan konkrétum, amiből beazonosítható lenne a történet, a beszámolóban nem voltak egzakt tények – mondta a nemzetbiztonsági bizottság elnöke.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik