Közélet

Nógrádi György: Soros 87 éves, neki jövője nincs

Harmadik világháború, a magyar politikát másoló Nyugat, és persze Soros, akivel kora ellenére óvatosnak kell lennünk. Nógrádi Nógrádban.

A baloldali vezetésű Salgótarjánban politikai rendezvényen tömegnek számító 150-200 ember előtt tartott előadást hétfőn este Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő a Fidesz országjárásnak részeként.

A fórum fő üzenete ezúttal is az volt, hogy ki kell tölteni az Állítsuk meg Brüsszelt! elnevezésű nemzeti konzultációt, amit a kormány állítása szerint idáig már 1,3 millióan küldtek vissza. És ha a jelenlévők az elhangzottakból táplálkoznak, bizony már holnap viszik is a postára a kitöltött kérdőívet.

Nógrádi két órát kapott arra, hogy a színpadon kielemezze a világpolitikai helyzetet. Mivel tudta, hogy ennyi idő alatt ez lehetetlen, kissé csapongott földrészek, országok, nézetek, vallások és migránsok között, de a fonalat legalább ő nem vesztette el.

Bemelegítésként beszélt

  • Amerikáról, ahol néhány évtized múlva több spanyol ajkú, afroamerikai és ázsiai lesz, mint fehér;
  • Kínáról, ahol úgy érzik, a fennálló világrend számukra hátrányos;
  • Afrikáról, ahol a lakosság száma évszázadok óta nem nő, pedig családonként 8-10 gyerek születik (migráció, ugye);
  • és a harmadik világháborúról, ami Észak- és Dél-Korea közt, vagy Irán és Izrael között robbanhat ki.

Aztán Nógrádi belecsapott a migránskérdés közepébe.

Hosszan ecsetelte, hogy a menekültek merre indulnak, és ki mit csinál jól a távol tartásukban:

  • Ausztrália haditengerészettel vette körbe a határait, és senki nem enged be;
  • a Perzsa-Öbölben lévő államok Omán kivételével nem adnak állampolgárságot senkinek;
  • Amerika a mexikói határon előbb lő az illegális bevándorlókra, csak aztán kérdezi meg, hogy „öreg, mit akarsz?”;
  • Európát pedig Magyarország megvédte a kerítéssel.

Közbevetőleg volt szó Nagy-Albánia várható létrejöttéről és arról is, hogy az oroszok bármelyik nap Kijevben reggelizhetnének, ha akarnának. De nem ezért gyűlt egybe ennyi kíváncsi ember, hanem a migránsveszély miatt. Úgyhogy Nógrádi vissza is tért a témára, megemlítve, hogy bevándorlók mindig voltak, vannak és lesznek is.

Nem minden migráns terrorista, de a migránsokkal terroristák jöttek be Európába, és szinte lehetetlen a kiszűrésük

– mondta, majd Németország példáján fokozta tovább a feszültséget: Merkel másfél millió migránst engedett be, és ezrelékben sem lehet megmondani, hogy közülük hány kezdett el dolgozni.

képszerkesztőség / Bielik István

Sok jóval nem kecsegtetett az Iszlám Állam elleni harcot illetően sem: szerinte az ISIS katonáinak a felét sikerül majd megölni, de a túlélők szétszélednek a világban és terrorcselekményeket fognak végrehajtani.

Ugyanakkor ha valaki nem értesült volna róla, Nógrádi összegzésében megnyugtatta a hallgatóságot, Magyarország azzal, hogy megépítette a kerítést, bebiztosította magát. Ez volt az egyes pont.

Kettő. Ha Orbán Viktor mond bármit, a Nyugat nekimegy, majd néhány héttel később megcsinálják ugyanazt. A legjobb példa, hogy Ausztria lefasisztázott bennünket a kerítésépítés miatt, erre ők is elkészítették, csak szárnyas kapunak hívják.

Nógrádi ezen a ponton kitért arra, hogy a sajtó nagyon szerette őt egészen addig, amíg a kormány előtt kilenc nappal ki nem mondta, hogy kerítés kell a határra. Azóta minden reggel megnézi, hogy vajon mit írnak róla, de nem zavarja a kritika.

Egy idősebb úr azt szerette volna megtudni a biztonságpolitikai szakértőtől, hogy mihez kezdenek majd Németországban a sok tanulatlan migránssal. Azt a választ kapta, hogy ez nagyon nehéz ügy, de Merkel – mint általában a nyugatiak – pont azt csinálja most, amit mi mondtunk másfél évvel ezelőtt. Nógrádi különben konferenciákon is azt tapasztalja politikusoktól, hogy mindenki támogatja a magyar politikát. Csak hát

éles helyzetekben nem mernek beállni mögénk, mert félnek a Nyugattól.

Egy hölgy arra volt kíváncsi, hogy a brüsszeli kötelezettségszegési eljárásokat, vagy ahogy ő fogalmazott, határozatokat hogyan lehet kivédeni. Nógrádi arra kért mindenkit, hogy töltse ki a konzultációt, mert ezzel erősítik a magyar kormány pozícióit.

Soros György és ádáz tevékenysége. Ezt már gondolom mindenki várta. Ön szerint mi motiválja ezt az embert?

– szögezte neki a kérdést Nógrádi Györgynek egy újabb fórumozó. Az egyetemi tanár erre felmondta a szokásos kormánypárti érveket: Sorosnak nem érdeke az egységes Európa, és azt szeretné, hogy hozzunk be a kontinensre évi egymillió embert. Ha nincs rá pénzünk, majd ő ad.

De nem Nógrádi Györgyről lenne szó, ha nem talált volna e tárgyban is egy sajátos megközelítést.

Soros György politikai szerepe leértékelődött. 87 éves, neki jövője nincs. De tudomásul kell vennünk, hogy amerikai állampolgár, óvatosnak kell lennünk. Trump nem barátja Sorosnak, de ez az amerikai politika része. Nem véletlen, hogy Magyarország úgy áll Soroshoz, ahogy. Utolsó megjegyzés: ő körülbelül három évvel ezelőtt elvett egy fiatal ázsiai csajt, ehhez az én logikám szerint bátorság kell…

(Képeink nem a salgótarjáni fórumon készültek.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik