Közélet

Rejtélyes ügyvéd a kapocs a belvárosi ingatlanbotrányban, most kiderül az ára

A VS.hu még 2015-ben írta meg, hogy évekig egy külsős ügyvéd készítette elő az V. kerület közbeszerzéseit, de minden olyan ingatlanügyletben is részt vett, amely miatt nyomozást indítottak a hatóságok. A titokzatos jogász körüli homályt nem segítette eloszlatni az önkormányzat: nem árulta el, miért őt választotta, és milyen feltételekkel, mennyi pénzért alkalmazza.

Ennek vetett véget a Transparency International Magyarország által indított per, amelyben a Kúria ismét a civilek javára döntött. Mint Facebook-oldalukon írták:

Már csak pár hetet kell várni, és megtudjuk, hogy a korábban Rogán Antal vezette Budapest V. kerületi önkormányzat mennyi pénzt fizetett a Dr. Sándor Ügyvédi Irodának közbeszerzési ügyintézésért. A közérdekű adatok megismerési iránti pert Szabó Andrással, a Direkt36 újságírójával együttműködésben indítottuk, az eljárást ezúttal is Karsai Dániel vitte sikerre.

A VS.hu cikek szerint Sándor Sz. Zsolt a róla elnevezett Dr. Sándor Ügyvédi Irodán keresztül állt szerződéses kapcsolatban a Belvárossal. A belvárosi ingatlanbotrányként elhíresült ügyben az önkormányzat előbb bérbe adta az érintett ingatlanokat, amelyekhez aztán a bérlő pár hónappal később, az elővásárlási jogára hivatkozva pályázat nélkül, kedvezményesen, a forgalmi érték 70 százalékáért jutott hozzá. Ezeknél az értékesítéseknél az ügyvédi iroda az elővásárlási nyilatkozat elkészítésében vett részt, illetve a vételárat is nála helyezték letétbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik