Közélet

MSZP-bojkott a Fidesz-pártsajtó ellen

A szocialisták a jövőben nem nyilatkoznak csak a "független magyar sajtónak".

Az MSZP sajtófőnöke fel is sorolta, hogy pártja az Echo Tv-t, az állami hírtévét (M1), a Tv2-t, az Origót, a Pestisrácok.hu-t, a 888.hu-t, a Magyar Időket, a Lokált, a Ripostot és a Magyar Hírlapot tartja a Fidesz-pártsajtó részének. (Mint korábban megírtuk, a Fidesz Simicska Lajos médiáját bojkottálja.)

Nyakó István pártja döntését azzal magyarázta, hogy a “fideszesek által közpénzen rekvirált” médiumok állami támogatásokkal kistafírungozva egy nem létező “álomvalóságot” mutatnak be, miközben folyamatosan elferdítik az ellenzéki politikusok nyilatkozatait.

Ahhoz asszisztáljunk, hogy manipulált anyagokat gyártsanak?

Ezt kérdezte, majd példaként említette, hogy az Echo Tv a közelmúltban “vegytiszta provokációt” hajtott végre miniszterelnök-jelöltjükkel szemben, amikor “kilincset rángatva” megpróbált bejutni Botka László szegedi irodájába egy hivatalos tárgyalásra.

Nyakó – párhuzamot vonva – feltette azt a költői kérdést is, hogy “megteheti-e bárki azt,

hogy Kövér Lászlóhoz hívatlanul bemegy, rángatja a kilincsét, vagy éppen a miniszterelnökét, Orbán Viktorét?

Szerinte a kormányoldal célja az volt, hogy lejárassa Botka Lászlót és bemutassa, a “444.hu újságírónőjének fideszes vegzálása” után az “MSZP is ugyanezt csinálja”. Ezt követően Nyakó Istvánt már hiába kérdezték az Echo Tv-től, érdemben nem felelt. (mti)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik