Közélet

Altusz tárgyal a lex CEU ügyében, például Thaifölddel

Tehát például Thaifölddel, Malajziával és Kínával. Orbán Viktor miniszterelnök pedig Kínába látogat, hogy aláírjon egy nemzetközi szerződést a Magyarországon működő egyetemekkel kapcsolatban.

Altusz Kristóf a lex CEU miatt kinevezett miniszterelnöki megbízott, akit a sajtó korábban kvázi szemfényvesztésként értékelt. Április 11-ei hírek szerint Orbán Viktor kérte fel Altuszt, a külügy egyik helyettes államtitkárát, hogy a “törvényalkotási időszak” lezárulása után folytasson diplomáciai tárgyalásokat a nemzetközi egyetemek ügyében.

Az Egyesült Államokkal úgy tűnik azóta sem sikerült felvennie a kapcsolatot, pedig a CEU ügyében velük lenne célszerű egyeztetni.

Áprilisban a Mandinernek arról beszélt Enyed Zsolt, a CEU rektorhelyettesen, hogy az Altusz-ügy csak egy átverés.

Egy nevet bedobtak, akinek elvileg ez a reszortja, de nem hallottam róla, hogy felvette volna a kapcsolatot az amerikai hatóságokkal. Legalábbis én nem tudok róla, és szerintem tudnék, ha megpróbálta volna.

Update: Kovács Zoltán kormányszóvivő későbbi megszólalása szerint Altusz Kristóf tárgyalt az Egyesült Államok ideiglenes ügyvivőjével.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik