Közélet

Rendőrségi ügy lett a kirúgott momentumos esetéből

karsay ferenc (Array)
karsay ferenc (Array)

Nyomoz a rendőrség a budafok-tétényi önkormányzattól kirúgott momentumos személy hangfelvételének ügyében – értesült a Hír TV.

Pencz András 2016 eleje óta dolgozott a fideszes vezetésű önkormányzatnál, a kabinetben háttérmunkát végzett. Aztán nem sokkal az után, hogy idén a Momentum leadta az olimpiaellenes népszavazáson gyűjtött bő 266 ezer aláírást, Penczcel szerződést bontott az önkormányzat. Az akkori beszélgetésről (ami az alpolgármester és Pencz között zajlott) hangfelvétel készült.

Pencz és az önkormányzat, pontosabban az alpolgármester és a kabinetvezető között lett volna egy tárgyalás, egyeztetés az Egyenlő Bánásmód Hatósága előtt (mert Pencz oda fordult). Arra az alpolgármester nem ment el. De kiderült Pencz elmondása szerint, hogy feljelentést tettek a rendőrségen a hangfelvétel miatt. Pencz általánosságban fogalmazott, a Hír TV-nek azonban az önkormányzat azt írta, hogy nem ők tették a feljelentést. A Hír TV információi szerint az alpolgármester és az önkormányzat kabinetvezetője jelentette az esetet a rendőrségnek.

Pencz és a polgármester, Karsay Ferenc (a cikkben levő képen a polgármester látható) egy hónappal ezelőtt az ATV vendége volt, ott is éles szóváltás volt a két fél között.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik