Közélet

Nem mondta meg Szabó László, elvette-e az újságíró telefonját

Azt viszont elárulta, hogy a kormánypárt fórumáról csak a nekik tetsző szerkesztőségek tudósíthattak.

Kitérő válaszokat adott az újbudai önkormányzat fideszes kabinetvezető-helyettese, Szabó László, amikor arról az incidensről kérdezték, ami a múlt héten egy „nemzeti konzultációs” fórumon történt. Halász Júlia, a 444 újságírója korábban elmondta: Szabó inzultálta őt a fórumon, elvette a telefonját, amiből kitörölte a fotókat, lerángatta egy lépcsőn és kidobta az épületből. Szabót a fővárosi önkormányzat egyik bizottságának ülése után kérdezte az Index és a hvg.hu újságírója, előbbi portál tette közzé az erről készült felvételt.

Arra a kérdésre, hogy igaz-e, hogy elvette Halász Júlia telefonját, azt válaszolta: a Fidesz-közleményben, amit pénteken kiadtak (és amelyben az újságírót rágalmazással vádolják), minden benne van, arról pedig, hogy elvette-e a telefont vagy sem, elmondta:

Egyelőre erről nem tudunk nyilatkozni, amíg a rendőrség le nem zárja a nyomozást, addig szeretnénk kizárólag ezekről a kérdésekről nyilatkozni,

vagyis arról, ami a közleményben van. Szerinte az újságíró állításai között több valótlan is van, és szeretné, ha ezek egyben tisztázódnának. „Nincsen ennek túlzottan sok értelme, hogy én most mondok itt valamit, Halász Júlia mond ott valamit” – mondta.

Szabó azt mondta, a biztonsági kamerák felvételei nincsenek náluk, de ő tudja, mi történt a helyszínen, a kamerafelvételek azt fogják mutatni, ami a valóságban történt. A kabinetvezető-helyettes szerint nem igaz, hogy nem várta meg a rendőrséget.

Utolsóként hagytam el a rendezvény helyszínét, autóval érkeztem a rendezvény helyszínére, autóval távoztam, a bejárati ajtón nehéz lett volna kimenni, a kapun távoztam természetesen autóval

– mondta Szabó, aki azt is elárulta, hogy a fórumról csak az általuk meghívott szerkesztőségek tudósíthattak. Amikor ennek okáról kérdezték, a 444-et azzal vádolta meg, hogy több olyan videó- és hangfelvételt készítettek, amelyek nem tükrözték a valóságot, összevágott anyagok voltak, de erre nem tudott példát mondani.

Szabó határozottan kijelentette: nem inzultálta az újságírót, nem történt erőszak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik