Közélet

Kósa Lajos tréfarépát reggelizett

Vagy belépett a Sas-kabaréba. Még Chuck Norrist is elővette Brüsszel megállítása kapcsán.

Döbbenetes választ adott Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője keddi sajtótájékoztatóján arra a kérdésre, hogy összefügg-e Orbán Viktor brüsszeli útjával, hogy eltűntek az „Állítsuk meg Brüsszelt” feliratú kormánypropaganda-plakátok.

Az MTA Földrajzi Bizottsága megvizsgálta azt a kérdést, hogy Brüsszelt megállítottuk-e, és megállapította, hogy Brüsszel áll

– viccelődött a politikus, de senki nem kacagott. Úgyhogy folytatta:

Az MTA-nak egy másik csillagászcsoportja megállapította, hogy Brüsszel mozog, tekintettel arra, hogy a Föld forog, sőt kering a Nap körül, sőt mi keringünk a Tejútrendszer körül, és a lokális halmazban is mozgunk a galaxisokkal egymáshoz képest.

Még mindig nem nevetett senki, de a huncutul mosolygó Kósának volt még egy verziója:

Mint az köztudott, Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője Szamosangyaloson szombaton Chuck Norrisszal kávézott a Salakos presszóban, és ott megállapították, hogy van szemben egy plakát, és Chuck Norris, hogy a kedvében járjon, levette azonnal.

Biztos kitalálják, volt-e kacagás. Majd azt mondta: a kérdés komolytalan, aki látott már plakátkampányt, az tudja, hogy van eleje, közepe meg vége.  Majd kifejtette, hogy a kampány utolsó szakaszában megszaporodnak majd a rádió- és egyéb reklámok a plakátok helyett, szerinte eleve így tervezték.

Arról egyébként az Index írt kedden, hogy hirtelen megritkultak az „Állítsuk meg Brüsszelt” plakátok. A portál emlékeztet, hogy az Európai Néppárt vezetője, Manfred Weber figyelmeztette Orbán Viktort, hogy nem lehet Európával riogatni. Szakmai források alapján azt is írták: a plakátokat általában minden hónapban 1-én és 13-án váltják, szokatlan, hogy ez más napokon történik, a cégek ezért komoly felárat szoktak felszámolni. A hirdetési szakmán belül is arról beszélnek, hogy a vártnál előbb szedhették le a plakátokat.

Itt az ATV videója a Kósa-kabaréról:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik