Közélet

Az orosz külügy vendége volt az, aki a Fidelitas bábozó plakátjait szerkeszti

A kormánypárt ifjúsági szervezetének plakátjain Nemcsik Mátyás nevét szerepeltetik, a Vastagbőr pedig észrevette, hogy a Fidelitas alelnökéről (és egyben Kecskemét önkormányzati képviselőjéről) van egy fotó a Facebookon, ami Moszkvában készült, az orosz külügy fórumán.

Fb

A találkozón a migrációról, terrorizmusról, és a kelet-európai országok gazdasági együttműködésének lehetőségeiről volt szó.

Az útról egy kecskeméti portál is megemlékezett:

Nemcsik Mátyás a hiros.hu-nak elmondta: a fórumot a Moszkvában, az orosz külügyminisztérium keretein belül működő Diplomáciai Akadémia elnöke, Jevgenyij Bazhanov nyitotta meg. Köszöntötte a résztvevőket Alekszej Meshkov külügyminiszter-helyettes, valamint Konstantin Kolpakov, az akadémia ifjúsági tanácsának vezetője is.
– A fórum kiemelt témái a migráció, a terrorizmus elleni harc és a kelet-európai országok gazdasági együttműködésének lehetőségei voltak. Különösen a migrációs helyzet kezelésével kapcsolatos vélemények kaptak nagy hangsúlyt a párbeszédben. Büszkeséggel töltött el, hogy a több mint tíz országból jelenlévők úgy értékelték: a határok megvédése érdekében hozott magyar kormányzati döntések sikeresek voltak. Dicsérték országunk vezetésének munkáját, és azt a bátorságot, hogy Brüsszellel szemben is kiálltak igazunk mellett. Ezt fontos volt azért is hallani, mert abban is megerősített bennünket, hogy igenis el kellett indítani az aláírásgyűjtést a betelepítési kvóta ellen. Moszkvában töltött napjaimnak volt közvetlenül Kecskemétet érintő hozadéka is. Elmondtam ugyanis, hogy településünk megpályázat az Európa Ifjúsági Főváros 2018 címet. Konstantin Kolpakovot, a Diplomáciai Akadémia ifjúsági tanácsának vezetőjét arra kértem, hogy ismerjék meg és lájkolják az OPEN 2018 facebook oldalát – mondta Nemcsik Mátyás.”

Kiemelt kép: nem Nemcsik, hanem Böröcz László, a Fidelitas elnöke, MTI / Szigetváry Zsolt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik