Közélet

Jobbik: Nem kívánunk a Fidesz korrupciótól bűzlő térfelén játszani

janiczak (Array)
janiczak (Array)
Ózd jobbikos vezetésének ment neki Németh Szilárd egy vízvezeték-építési ügyben. Janiczak Dávid polgármester szerint átlátható volt a közbeszerzés.

A Jobbik és a jobbikos városvezetés tiszta, átlátható, becsületes munkát végez, nem kívánunk az Fidesz korrupciótól bűzlő térfelén játszani – reagált Janiczak Dávid, Ózd polgármestere szombaton Németh Szilárd, a Fidesz alelnökének kijelentéseire. Németh szombaton tartott sajtótájékoztatón hírekre hivatkozva elmondta, az ózdi városvezető és munkatársai egy hangfelvételen arról beszélnek, hogy

miként tudnának megszabadulni az egyik indulótól a város ivóvízhálózatának fejlesztésére kiírt, több mint 400 millió forintos pályázaton.

Janiczak reagálásában az áll, a város önkormányzata a svájci hozzájárulású ivóvíz-rekonstrukciós munkára nyílt közbeszerzési eljárást folytatott le, aminek során nagy tapasztalattal rendelkező budapesti közbeszerzési tanácsadó céget foglalkoztatott.

A döntéshozatali eljárás során a vonatkozó jogszabályok teljes körű betartása megtörtént, a közbeszerzési eljárás erős szakmai kontroll alatt állt, hiszen a döntéshozatalok előtt minden anyagot megküldtünk a Széchenyi Programirodához mint közreműködő szervezethez.

A közbeszerzési folyamat teljes átláthatósága érdekében a közbeszerzési eljárásban integritási megállapodást kötöttek, és a teljes projektnek szoros határidőt állapítottak meg: május 31-ig be kell fejezni azt.

A Fidesz tudatosan akar a saját korrupcióban jártas pályájára húzni bennünket, mert azon a térfélen ő a nyerő, tekintettel nagy, mindent átfogó tapasztalatára.

(MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik