Közélet

Nyájas levelet írt Orbán az őt kritizáló EP-képviselőknek

Az ellenzék szerint a miniszterelnök itthon bátor szabadságharcosnak mutatja magát, az európai színtéren viszont gyenge szereplő, aki együttműködést hazudik.

Levelet küldött Orbán Viktor a Magyarországról szóló múlt heti EP-vitán részt vevő képviselőknek, köztük az őt bírálóknak is, amelyben köszönetet mond részvételükért és arról biztosítja őket, hogy mindig nyitott az eszmecserére és vitára a tényszerű és méltányos párbeszéd érdekében.

Jávor Benedek európai parlamenti képviselő, a Párbeszéd politikusa Facebook-oldalán osztotta meg azt a levelet, amit a Zöldek EP-képviselőcsoportjának társelnöke, Philippe Lamberts kapott. A miniszterelnök sorait Jávor „a gátlástalan, cinikus és gerinctelen hazudozás” minősített esetének nevezte, rámutatva, hogy itthon továbbra is folyik a médiából az „Állítsuk meg Brüsszelt szennypropaganda”.

A hvg.hu rámutat: Gianni Pittella, az európai szocialisták frakcióvezetője és a többiek csak megmosolyogták a kormányfő levelét. Ujhelyi István EP-képviselő, az MSZP politikusa viszont úgy fogalmazott: míg Orbán „otthon, a lakájmédiának nyilatkozva izmozik és bátor szabadságharcosnak mutatja magát, addig az európai színtéren fülét behúzó, gyenge szereplő csupán, aki ehhez hasonló levelekben próbál együttműködést hazudni és megértést kérni”. Hozzátette: Európában pontosan értik, hogy Orbán mit csinál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik