Közélet

Átment kakaskodó lurkóba az MSZP és a DK

Az MSZP az összefogást hiányolja Debrecenben, a DK szerint a szocik csupán pávatáncot járnak, korábban már összefoghattak volna velük. De jött Botka.

Folytatódik a cicaharc a baloldal két legnagyobb pártja között, akik a kormányváltásról harsognak folyamatosan, de egyelőre csak egymás szavazóit váltják le. A napot az MSZP közleménye nyitotta ezzel a címmel:

A DK csak beszél az együttműködésről, de tenni nem hajlandó érte

Szerintük Gyurcsány Ferenc DK-ja csak a színpadon akar összefogást, de Zuglóban és Debrecenben, az időköziken is visszautasították a szocialisták ajánlatait. Pedig még az MSZP-s jelöltet is visszaléptették volna. Persze még nem késő, jön a debreceni időközi, még állíthatnak egy közös jelöltet.

A labda, ha úgy tetszik, a DK térfelén pattog.

Erre nem maradhatott el a gyurcsányista válasz, ezzel a frappáns címmel:

DK: Az MSZP ne futamodjon meg!

Azt javasolják a Molnár Gyula vezette pártnak, hogy “a pávatáncot hagyja meg a Fidesznek”, mivel öt hónapja Botka László bejelentkezésével az MSZP akasztotta meg a tárgyalásokat. A végig tegező módban írt, Molnár Csaba alelnök által jegyzett közlemény (nyílt levél?) számokkal operál. A debreceni körzetben három éve 57 százalékot kapott a Fidesz, 10-et a DK, 7-et az MSZP jelöltje, tehát összefogással sem nyerhető körzet ez.

27 ilyen helyen majd akkor is egymással szemben fogunk indulni. Ne kerülgessük a forró kását, ezek a helyek a felkészülés szakaszában erőpróbát jelentenek, megmérik, hogy mennyi az MSZP és mennyi a DK támogatottsága. Ti ettől most féltek, jó okkal.

Felhozzák Dunaújvárost is, amit összefogással meg lehetett volna nyerni, a megállapodás ellenére mégis külön indultak a szocialisták. A DK azt üzeni, “hátrább az agarakkal”, mert az MSZP hetek óta jobban kampányol ellenük, mint a Fidesz ellen. Most meg, hogy nagyobb támogatásra számíthat a DK, összefogást akarnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik