Közélet

Orbán több találkozót kért Sorostól, de nem jöttek létre

Én a néppárton belül szívesen vállalom a vitát, néha még élvezem is, mert ezek a viták azt jelentik, hogy a demokrácia él,

– mondta Orbán Viktor Brüsszelben egy sajtótájékoztatón arra a kérdésre, hogy nem fél-e attól, hogy a Bizottság nyomást gyakorol a Néppártra, hogy zárják ki a Fideszt. Szerinte már a javaslat is kommunista.

Orbán szerint nem vet Európára jó fényt, hogy egy embereket tönkretevő spekulánst véd.

Szarvas Szilveszter, a Pesti Srácok újságírója a miniszterelnöknek egy rendkívül hosszú, sorosgyörgyözéssel, információs hálózatozással megtűzdelt kérdést tett fel, aminek a lényege az volt, hogy Soros György.

Orbán Viktor erre úgy reagált, hogy

Soros György fényt kapott.

Amit egyébként szerinte a budapesti szlengben így mondanak.

Orbán elmondta, hogy Soros Györggyel találkozott 2010-ben, ami meg is tisztelte, és később is kért tőle találkozókat, de azok nem jöttek létre.

A miniszterelnököt a Magomed-ügyről is kérdezték. Azt mondta, hogy nem verték nagy dobra, de határozottan utasította a belügyminisztert arra, hogy nézzenek utána az ügynek.

Orbán elmondta, hogy volt olyan javaslata Trimmermansnak, amiben látott rációt. Szerinte az ilyen például, hogy az Európai Gazdasági Térség bármely államából bármely egyetem hozhasson létre oktatási tevékenységet Magyarországon. De szerinte ezt eddig is lehetővé tette a kormány, és ez az Európán kívüli egyetemeket nem érinti.

Orbántól megkérdezték azt is, hogy Le Pen-t támogatná-e a francia választáson. Orbán azt mondta, szerencsére nem francia, azért nem kell döntenie. Ő mindenesetre Francois Fillont támogatta, aki nem jutott be a második fordulóba.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik