Közélet

Óriási csúszásban vannak a vizes-vb előkészületei, többszörös áron dolgoznak a kivitelezők

A Magyar Nemzet az ügyre rálátó forrás alapján arról ír, hogy szűk három hónappal a rendezvény kezdete előtt óriási csúszásban van a vizes-világbajnokság, időre egyedül a Duna Aréna készült el. A laphoz olyan információk is eljutottak, miszerint ahhoz, hogy minden flottul menjen, mostantól még egy év kellene.

Úgy tűnik, a  Dagály úszókomplexum mellett a nyílt vízi úszásnak otthont adó Balatonnál is időben vannak, azonban másik három budapesti helyszínen elég nagy gondok vannak.

  • A margitszigeti Hajós Alfréd uszodában még szinte sehogy nem áll a felújítás alatt lévő medence, a mobil lelátóról pedig úgy hírlik, még a múlt héten sem tudták, ki fogja építeni – derül ki a cikkből.
  • Ahogyan az is, hogy voltak gondok a szinkronúszásnak otthont adó városligeti műjégpályánál, illetve tónál is, ahol, statikai problémák merülhettek fel: nem volt biztos, hogy a betonalapzat elbírja az ideiglenes medencét, aminek helyén épp ezért a közelmúltban módosítottak.
  • A medence okozott az elmúlt hetekben izgalmakat állítólag a Batthyány téri óriás ugrótorony építése során is, aminek kivitelezőjét egyébként még a margitszigeti fejlesztésekénél is később, alig több mint három hete választották ki – írja a Magyar Nemzet.

A lapnak többen is azt mondták:

a kivitelezők jelenleg már 2-3-szoros árszorzóval dolgoznak, hiszen a szervezőnek úgyis ki kell fizetnie őket.

Tarlós István főpolgármester a Magyar Nemzetnek azt mondta: három héttel ezelőtt tárgyalt a bizottságot vezető nemzeti fejlesztési miniszterrel, és Seszták Miklós megnyugtatta őt, hogy nem kell aggódni, „minden rendben lesz” a vizes-vb-vel. Tarlós István hozzátette: a főváros időben teljesíti az úgynevezett „periférikus fejlesztéseket”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik