Közélet

Pénzt akarnak kicsalni a 24.hu interjúalanyának nevében egy kamuoldalon

Talán sokan emlékeznek tegnapi cikkünkre, melyben bemutatunk három nehéz sorsú családot.  Az öttagú Szabó család volt az egyik, aki bizalmába fogadta szerkesztőségünket, és elmesélték több éves kálváriájukat. Az emberi gerinctelenség azonban nem ismer határokat, Emeséék történetéből cikkünk megjelenése után azonnal hasznot akartak húzni egy kattintásvadász kamu “híroldal” “szerkesztői”.

 

A FM3 Cafe egyfelől megsérti a szerzői jogokat, mert hivatkozás nélkül átvették a cikk egy részét, ráadásul a címben alaposan összemossák Szabóék és Micskóné Nagy Tímea családjának élethelyzetét.

A kislányuk daganatos, nincsen otthonuk és négyen fürdenek egy kád vízben. Most a segítségünket kérik! Osszátok!

Ám a legízléstelenebb húzásuk, hogy a szöveg végén mellékelnek egy email címet

és egy bankszámlaszámot, segítségnyújtásra buzdítva az internetezőket. 

A kamuoldalak elképesztő gerinctelenségekre képesek a kattintásokért (=pénzért), rendszeresen előfordul például, hogy ismert emberek halálhírét keltik, a nagyobb nézettség érdekében. Az FM3 Cafe-hoz hasonló átverős weboldalakról és az álhírekről ebben a cikkben írtunk bővebben. 

 

A csalásra maga az édesanya hívta fel a figyelmünket, aki a közösségi oldalon szembesült azzal, hogy fotójuk illetve történetük egy számukra teljesen ismeretlen weboldalon is szerepel. A legjobban az háborította fel a családot, hogy a nevükben pénzt akarnak kicsalni az őket megsajnáló emberekből – mondta zaklatottan Emese.

Nem szégyelljük, ami velünk történt, de nem azért nyilatkoztunk a 24.hu-nak, hogy szánjanak minket, és pláne nem azért, hogy pénzt kérjünk bárkitől. Sem email címet, sem számlaszámot nem adtunk meg

Jó hír egyébként, hogy cikkünk hatására jelentkeztek olyan olvasók, akik szeretnének valamilyen formában segíteni a három családon. Épp ezért mindenkit arra kérünk, hogy

NE UTALJON pénzt

semmilyen bankszámlaszámra, hanem keressék fel szerkesztőségünket a Facebookon vagy írjanak az info@24.hu email címre!

Ezt lehet osztani!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik