Közélet

Visszakézből pofozta vissza az EP-képviselőket a Fidesz

Beleszálltak szegény Fideszbe az EP képviselőcsoportjai, de a párt nem hagyta magát, nemzeti konzultáció ízűen válaszolt.

Kemény szavakkal illették Orbán Viktor kormányát az Európai Parlament frakcióinak képviselői – köztük az Európai Néppárté is, aminek a Fidesz is tagja.

A Fidesz-KDNP EP-frakciója közleményében kijelentette, Magyarország jövőjéről a magyaroknak kell dönteniük és visszautasítják, hogy politikusok Brüsszelből és Strasbourgból akarják megmondani, mit tegyenek a magyar emberek (bár az említett politikusok többször is jelezték, nem a magyarokkal, csak a Fidesz-kormánnyal van bajuk).

Mi a magunk útját járjuk, ne mások döntsenek helyettünk az energiaárakról, az adókról, a felsőoktatás szabályozásáról, a munkahelyteremtés támogatásáról, vagy éppen arról, hogy kikkel éljünk együtt saját hazánkban.

A strasbourgi sajtótájékoztatón ismét politikai támadást intéztek Magyarország ellen a Fidesz szerint. A magyar kormány ugyanakkor csak úgy tudja sikeresen képviselni a magyar érdekeket Brüsszelben, ha maga mögött érzi az állampolgárok támogatását – tették hozzá, valószínűleg az értelmetlen nemzeti konzultációra utalva.

Ujhelyi szerint a Néppártnak kéne lépni

Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője nyilatkozatában elmondta, az Európai Parlament képviselőcsoportjainak rendhagyó kiállása világossá tette, hogy

az illiberális magyar kormány immár visszafordíthatatlanul letért a demokrácia útjáról.

Kijelentette, “az Európai Néppárt szégyene”, ha továbbra is megtűri soraiban Orbán Viktort. Az Európai Parlament legnagyobb képviselőcsoportja, ami nemrég kötött Európa-párti koalíciót a liberálisokkal, “nem tűrheti tovább a Fidesz erőszakos ámokfutását” – fogalmazott a képviselő.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik