Közélet

Semmiből jött mikropárt előzte be a Momentumot

A Demokrata Párt már benyújtotta a népszavazási kérdés a lex CEU-ról, így a Momentumot beelőzték. Verseny lesz. Rejtély, kik, mik ők.

És akkor egyszer csak feltűnt az eddig teljesen ismeretlen Demokrata Párt, aminek még az MTI Országos Sajtószolgálata is leadta a közleményét (miközben a Momentum Mozgalom népszavazási bejelentését nem). A párt közleménye szerint ők egy nappal hamarabb adták le kezdeményezésüket a CEU-törvény eltörlésével kapcsolatban. Ez a kérdésük:

Egyetért-e Ön azzal, hogy a 2017/04/04-én hozott “lex-CEU” nemzeti felsőoktatásról szóló trv CCIV. módosítását a kormány visszavonja?

A Kósa Sándor vezette párt beszól a Momentumnak is a közleményben:

A Momentum által beharangozott népszavazás kezdeményezést értelmetlen hangulatkeltésnek és kontraproduktív pártpolitikai kezdeményezésnek. [Felhívjuk] az eddig csendben lapító »Magyar NOlimpiai Csapat« figyelmét arra, hogy felelős politizálásra van szükség a helyezkedés helyett a jelen helyzetben, amely kizárja az önfényezés ilyen módját.

Érdekes, hogy nemrég még dicsérték a Momentumot:

A sok kis pártot menedzselő Kósa szerintük hétfőn Amerikába megy konzultálni a törvényről demokrata szenátorokkal. Az új szabályok szerint egy témában több népszavazási kezdeményezés is elindítható, és – ha a választási bizottság mindkettőt átengedi – azé az elsőbbség, aki előbb összegyűjti a szükséges aláírásokat.

 

(444)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik