Közélet

Két fejkendős nő és egy afrikai férfi miatt nem indulhatott el a BKV-hajó

Kapcsolódó cikkek

A HVG egyik olvasója érdekes BKV-hajós történetéről számolt be.

Azt írja, két fejkendős és egy afrikai kinézetű emberrel szállt fel Budapesten a Batthyány és Kossuth tér között járó metrópótló hajóra Pesten. Csak tőlük kértek bérletet, a többi utastól nem, mind a hármuknál volt, így felszállhattak a hajóra.

Az odaút rendben lement, majd a levél írója úgy döntött társaival, hogy nem száll le, hanem visszahajózik Pestre. Ekkor megszólalt egy géphang, hogy szálljanak le, mert a hajó kiáll a forgalomból.

Gyanús volt, mert közben a mólónál úgy 30 fős társaság gyülekezett és nem hajtották el őket. Úgyhogy a biztonság kedvéért megkérdeztem, a hajó kapitánya pedig megerősítette, hogy kiállnak, egy óra múlva indulnak újra. Leszálltunk

– írta.

A várakozó tömeg pedig felszállt, majd negyed óra múlva elindult a hajó. Amikor a hajót elkötötték, a szemtanú megkérdezte, hogy és “ezt így hogy, mire alig elfojtott röhögéssel a képembe vágta, hogy így”.

Olvasónk írt a BKV-nak, ott azt az egyenválaszt adták, hogy 30 napon belül reagálnak. Az Egyenlő Bánásmód hatóság pedig ismertette, hogyan kell hivatalos panaszt bejelenteni. Az érintettek még nem döntöttek, megteszik-e ezt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik