Közélet

Csehország anyahajót épít, és a közmédia bevette a blöfföt

Reméljük, a rászedett közmédia után nem kap kedvet a magyar kormány is egy anyahajóra.

Csodálatos új műsorral bővült a közmédia, a V4 Híradóban a visegrádi négyek ügyes-bajos dolgairól esik szó. Ez követendő, ugyanis hol máshol értesülhetnénk olyan szeriőz hírekről, mint hogy

Csehország repülőgép-hordozó anyahajót épít magának.

A hírt már április 1-én láttam én is a cseh médiacézár, Andrej Babiš egyik portálján, a Lidovkyn, de annyi jel utalt rá, hogy április 1-i tréfáról van szó (pl. a dátum vagy hogy semelyik másik cseh lap nem írt egy ilyen szenzációs dologról), hogy elengedtem. Nem így a közmédia, ami a V4 Híradóban tényként számolt be a Lidovky blöffjéről – április 4-én (a harmadik riport a másorban).

Forrás: Mediaklikk.hu

Az eredeti álhír szerint 200 méter hosszú lett volna a hajó, 28 repülő vagy 15-18 helikopter szállhatott volna le rá. Kínával építtették volna meg 60 milliárd koronából a Masaryk névre keresztelt monstrumot. Az már más kérdés, hogy hihette el az M1, hogy egy tengertől elzárt, kis országnak szüksége és lehetősége lenne egy ilyen hajó építésére, pláne, hogy a cikkben többször jelezték finoman, hogy vicc az egész.

Az meg más tészta, miért nem kérdezett senki vissza a szerkesztői láncolatban, hogy miért kell leadni egy blöffalapú anyagot.

(444)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik