Közélet

“A Rómait nem adjuk”-düh és szomorúság a főváros döntése miatt

Hiába a tiltakozás, megszavazták a római-parti mobilgátat, ráadásul azt a nyomvonalat, ami a part mentén halad, és ami ellen több ezren tiltakoztak már.

Többek között a Maradjanak a FÁK a Rómain, akik folyamatosan próbálták meggyőzni a döntéshozókat, hogy ne pusztítsák el a Római jelenlegi hangulatát és inkább a Nánási út–Királyok útja nyomvonalon épüljön meg a gát.

Az előbb már említett Maradjanak a FÁK a Rómain csoport Facebook-bejegyzésében most ezt írja:

A düh és a szomorúság a mostani fővárosi döntés miatt teljesen érthető. Ezt az energiát kell most magatokban cselekvéssé átfordítani. Jelenleg a nyomvonalról döntöttek, ahová a részletes terveket kidolgozhatják. Ilyen döntés volt már, mégis sorra véreztek el az engedélyezésen a tervek. A tervezők most vízjogi engedélyt kísérelnek meg szerezni. Azért nem lesz nekik egyszerű, mert ez a nyomvonal több ponton ellentmond a területre érvényes városrendezési szabályoknak. Ha jogszerűen akarnak eljárni, ezeket a kerületnek elébb módosítania kell. A módosítást csak a kerületi közgyűlés hagyhatja jóvá. Kérdés, hogy a közgyűlés tagjai akarnak-e tagok lenni a választások után is? Ti vagytok azok, akik nyomás alá tudjátok helyezni a képviselőiteket. Aztán a tervnek környezetvédelmi engedélyt is kell szereznie. Ott meg lakossági fórumot kell tartani. És még mindig ott van a polgári engedetlenség. Választási évben elég neccesek tudnak ám lenni azok a híradások, ahol kopaszokat vezényelnek ki békés civilek ellen. Mozgalmas év elé nézünk, megszervezzük magunkat. De a Rómait nem adjuk. Közösen fogjuk megvédeni!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik