Közélet

Sorozatos törvénysértések miatt válthatták le pártja éléről az ORÖ elnökét

Leváltották a magyarországi Cigányszervezetek Fórumának (MCF) éléről Balogh Jánost, aki egyben az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnöke – írtam meg a Romnet információi alapján a Magyar Nemzet hétfői számában. A Romnet úgy tudja, hogy jogerős bírósági ítélet rendelte el annak a közgyűlésnek az összehívását, amelyen megfosztották tisztségétől Baloghot. Az MCF tagsága a volt elnök vélelmezett, sorozatos törvénysértései miatt hozta meg döntését, illetve amiatt, mert Balogh  nem tett eleget a jogerős törvényzséki határozatnak.

A következő testületi üléseig Kiss Jánosné és Rafael Gyula elnökhelettesekként közösen irányítják a szervezetet és a Balogh János mulasztásaival elkövetett törvénysértéseket orvosolva elkészítik a szervezet éves beszámolóit, előkészítik a tisztújító közgyűlés megtartását – írja a Magyar Nemzet.

Nem zavarja a bíróság döntése

Balogh János nem először hány fittyet a törvényességre: múlt héten a Magyar Nemzet végrehajtási eljárást indított az Országos Roma Önkormányzattal szemben miután a szervezet – a jogerős bírósági ítélet dacára sem adta ki tavalyi szerződéseit. A lap azt követően indított pert a szervezet ellen, hogy birtokába került egy hangfelvétel, amelynek tanúsága szerint az ORÖ hivatalvezetője tavaly egy szakmai bizottság ülésén az önkormányzat lehetetlen állapotairól beszélt. 

Azt állította, a szervezet alkalmazottai között nincs szakmailag felkészült munkatárs, az összefonódások miatt az állásokat olyan ismerősök, rokonok, barátok töltik be, akiknek a tevékenysége mögött nincs is munka. A hangfelvétel alapján a lap azt akarta megtudni, hogy  az ORÖ új elnökének hivatalba lépése óta pontosan milyen tartalmú és összegű megbízásokat kötött a közpénzből működő szervezet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik