Oktatási létesítmény - Budapest - Az ELTE BTK A és főépülete
Közélet

Bevédte a CEU-t az ELTE médiaszaka

Molnár Zoltán
Molnár Zoltán

bértollnok. 2017. 03. 31. 09:45

Nagy károkat okozhat, Magyarország hírnevét teheti kockára a Közép-európai Egyetem szívatása az ELTE bölcsészei szerint.
Korábban a témában:

Balog Zoltán emberi erőforrásügyi miniszternek és Orbán Viktor kormányfőnek címezték levelüket az ELTE Bölcsészkar Művészetelméleti és Médiakutatási Intézetének munkatársai, akik a kormány által megtámadott Közép-európai Egyetemet (CEU) vették védelmükbe. Azt írják, szolidárisak a CEU-val, aminek akkreditáltak a képzései és a magyar törvényeknek megfelelően működik.

A levél tovább fényezi az egyetemet, aminek több tanszéke is a világ legjobb ötvene között van, ráadásul rengeteg sikeres pályázatával Magyarország kapja a legtöbb pénzt az Európai Kutatási Tanács ösztöndíjaiból a térségben. A CEU ellehetetlenítéséről azt írják,

veszélyes precedenst teremtene.

Ezért arra kérik tisztelettel a kormányt, hogy vonja vissza a törvényjavaslatát, mert az komoly károkat okozhat az ország nemzetközi tudományos hírnevének, valamint a magyar-amerikai és magyar-európai kapcsolatoknak.

A CEU-ról szóló cikkeinket itt olvashatja.

A Milestone is a CEU mellett

A diákok külföldi továbbtanulására felkészítő Milestone Intézet is beállt a sorba és kiállt a CEU mellett, mert szerintük „semmi sem ijesztőbb és fenyegetőbb annál, mint amikor a rövid távú céljait érvényesíteni akaró politikai hatalom vagy bürokrácia a közjó ellen lép fel”. Hozzáteszik, ez olyan, mint “tompa fejszével kivágni egy terméssel gazdagon érő gyümölcsfát”. Azt írják, a CEU is képez olyan magasan kvalifikált munkaerőt, amit a kormány épp vissza akar csábítani Magyarországra.

(444)

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

BERLIN, GERMANY - MAY 03:  Abdulrahman Mohamed, a Syrian refugee, carries pieces of furniture as he helps a friend move out of a shelter for refugees and migrants in Marienfelde district to an apartment in the city as other shelter residents walk past on May 3, 2017 in Berlin, Germany. The shelter currently houses approximately 450 people, the majority of whom are still waiting for their asylum applications to be processed. Most of the residents come from countries including Syria, Iraq, Afghanistan and Iran, as well as Lebanon, Turkey and Chechnya, and half of them are under 18, as the shelter only admits families. Most of the children go to local schools and German has become their common language. Germany took in over one million refugees and migrants between 2015 and 2016.  (Photo by Sean Gallup/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.