Közélet

Megalázó riportot készített Magyarországról a Vice

A Vice, ami a Vice médiabirodalom HBO-n futó hírműsora, Magyarországról forgatott. Egészen pontosan arról, hogyan védjük a magyar határt a menekültektől. A riportban lemennek a határzár melletti tranzitzónába, bemutatják a békéscsabai börtönt, ahol az egyedülálló férfiakat fogva tartják (egyébként csak a gyakorlatban börtön, ezek az emberek nem követtek el semmit), és természetesen azonnal rászólnak a riporterre, amikor megpróbál beszélni a fogvatartott menekültekkel.

Beszél a riportban a rendőrparancsnok, Bakondi György migránsmegbízott és a kerítés is. A nemzetközi sajtót egyre jobban kezdi érdekelni a magyar határzár, ahogy egyre durvábban ráfekszik a magyar kormány a törvénykezésre. Az egész riport azért nagyon megalázó Magyarországra nézve, mert eljátsszuk az Európai Unió keménykezű védelmezőjét, miközben a tranzitzónában fogvatartott veszélyforrás jobban és nyugodtabban beszél angolul, mint a miniszteri megbízott, akinek az a feladata, hogy komoly veszélynek tüntesse fel a migrációt.

Az is egészen furcsán néz ki közegéből kiemelve, amikor Bakondi megpróbálja egy félmosollyal elviccelni, hogyan tesszük tönkre háború elől menekülő emberek életét.

És még a kerítés is jobban beszél nála angolul. 

A riportunkat a határtól itt olvashatja el. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik