Közélet

Szijjártó Péter szerint nincs több munkánk Grúziában

Grúziában minden politikai munkát elvégeztünk, hogy a magyar vállalatok sikeresek lehessenek a grúziai piacon, Magyarország és Grúzia között között már nincsenek nyitott politikai kérdések – mondta Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter grúz vezetőkkel pénteken Tbilisziben folytatott tárgyalásai után az MTI-nek telefonon nyilatkozva.

A miniszter találkozott hivatali partnerével, Miheil Janelidzével, valamint fogadta őt Giorgi Kvirikasvili kormányfő, Irakli Kobakhidze parlamenti elnök, Giorgi Margvelasvili államfő. Szijjártó Péter megállapodást írt alá Natia Loladzével, a Grúziai Vöröskereszt elnökével.

Szijjártó Péter azt mondta, hogy Magyarország erőteljesen támogatja Grúzia meghívását a NATO-ba, integrálódásának felgyorsítását az Európai Unióba, hiszen Európa biztonsága szempontjából igen fontos, hogy Grúzia tágabb szomszédságában – amelyben vannak befagyott konfliktusok – béke legyen.

Grúziát egyébként a külügyi kapcsolatokban illene Georgiának neveznünk az oroszos Grúzia helyett, a grúzok ugyanis ezt kérik mindenkitől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik