Közélet

Nebulók jártak Orbánnál, tanárbácsi lett a kormányfőből

Molnár Zoltán
Molnár Zoltán

bértollnok. 2017. 03. 17. 19:34

Egy iskoláscsoport élvezhette ki a kormányfő vendégszeretetét. Kiderült, mi a kedvenc könyve és hogy nem szabad aláírni a hadüzenetet. De vajon kinek?
Korábban a témában:

Több mint 4 és fél perc hosszú videó került fel Orbán Viktor kormányfő Facebook-oldalára arról, hogy egy kisiskolásokból álló csoport megtekinti a parlamentet. A kormányfő is tiszteletét tette köztük, “Áldás, békesség!” köszöntéssel üdvözölte a megjelent pajtásokat. A videónak több csúcspontja is van.

Az egyik, amikor egy kissráccal beszéget Orbán, a srác pedig szemrebbenés nélkül mondja, majd az ő neve fog a tárgyalóasztalon állni.

Orbán később arra kéri a gyerekeket, hogy bemehetnek ugyan a dolgozószobájába, de ne írjanak alá helyette semmit:

törvényt, hadüzenetet, ilyeneket ne írjatok alá, mert abból baj lesz, jó?

Utána a miniszterelnök az enteriőrt mutatja be a gyerekeknek, az egyik korhű pajzsot elemezve az alábbi párbeszéd hangzik el:

Az arany az igazi rajta? Hát nem zárhatjuk ki!

Ha már arany, akkor Arany János, Toldit kaptak a gyerekek emlékül, ami Orbán kedvenc gyerekkori könyve volt (tény, hogy nem emiatt, hanem az Arany-évforduló miatt kapták). A kormányfő így ecsetelte az okot:

Mindig is arra készültem, hogy olyan legyek, mint Toldi Miklós. Mert az én gyerekkoromban minden fiúgyerek olyan erős akart lenni, mint Toldi Miklós.

Orbán ezután jó tanárbácsiként felolvastat a Toldiból (a cseh vitézről szóló részt, talán ezért?), majd kiállnak az erkélyre és Budapest látványosságait sorolják. A Karmelita-kolostor valamiért kimaradt ebből. Kiderül még, hogy Orbán az erkélyen szokta elkortyolni a reggeli kávét, amire egy srác megkérdezi, hányszor esett le eddig a csésze. Mire Orbán félmosollyal:

nem vagyok ügyetlen.

A végén Orbán autogramot ígér mindenkinek, majd elhessegeti a gyerekcsoportot, ami hangos “áldás, békesség, miniszter úr“-ral köszön el. A “Rendkívüli kormányülés” című videó külön bája, hogy angol feliratot is kapott, hogy Orbán nemzetközi rajongótábora is élvezhesse. A rajongók élvezték is, ahogy egyikük fogalmazott:

A jövő nemzedéke ül az asztalnál?! Jobb tanítómestert aligha kaphattak volna!

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Mercedes' British driver Lewis Hamilton (front) and Ferrari's German driver Sebastian Vettel steer their cars during the Formula One Azerbaijan Grand Prix at the Baku City Circuit in Baku on June 25, 2017. / AFP PHOTO / Alexander NEMENOV
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.