Közélet

Végrehajtás miatt tiltották le a fideszes politikus fizetését

Simonka György havi 142,5 ezer forintból kénytelen megélni a Blikk számításai szerint. A politikusról nemrég írtuk meg, hogy maguknak osztottak pénzt, aztán jól be is rágtak a bíróságon, üzlettársát a napokban le is tartóztatták.

Azért a fizetéscsökkenés, mert tiszteletdíjára végrehajtást rendeltek el, így bírósági letiltás miatt az Országgyűlés Hivatala (OH) kénytelen levonni a fizetése nagy részét.

A Blikk újságírója indított pert a képviselőkkel szembeni jogerős végrehajtásokkal kapcsolatosan, ott derült ez ki.

Simonka úr esetében több végrehajtáskérő is van, minden hónapban sakkozni kell, hogy melyik hitelezői igényt hogyan elégítse ki a hivatal, magyarázta az országgyűlés ügyvédje a tárgyaláson.

A politikus 527 ezer forintos nettó képviselői fizetéséből 384 ezer mehet a hitelezőknek, de ez a levonás még a tartozás kamatait sem fedezheti, ugyanis 85,9 millió forintos kezesség miatti fizetési kötelezettséget vallott be a januári vagyonnyilatkozatába.

Így 142,5 ezer forintja marad egy hónapra, a képviselőség mellett más bevétele nincs papíron. Pár hete azonban Münchenből, a Bayern–Arsenal BL-meccsről posztolt a Facebookjára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik