Közélet

Hétmilliárdból népszerűsítik, hogy családbarát az ország

Az erre kiírt pályázatra mindössze egyetlen cég nyújthat be támogatási kérelmet, írja a Magyar Nemzet. Ez a cég a Családbarát Ország (CSBO) Nonprofit Közhasznú Kft., ők segítik majd elő „a családbarát értékrend, ezáltal a család- és gyermekbarát szemlélet általánossá válását.”

A forrást az Európai Szociális Alapból és a magyar költségvetésből biztosítják, a támogatás vissza nem térítendő, ráadásul előlegként akár a teljes összeg, vagyis mind a 6,17 milliárd forint odaadható.

A cégnek

  • növelnie kell cserébe a családok tájékozottságát „a családi értékekkel” kapcsolatban,
  • támogatniuk kell a munka és a család összeegyeztethetőségét, illetve
  • hozzájuk tartozik majd bizonyos szakemberek, például a dajkák képzése is.

Bevezethetik a „Családbarát” védjegyet, konferenciákat szervezhetnek, kutathatnak, babacsomagot oszthatnak, meg satöbbi, miegymás.

A cég korábban ugyancsak egymaga pályázott meg egy 1,1 milliárdos Kríziskezelő szolgálatok fejlesztése című felhívást, ott is vissza nem térítendő volt a pénz.

A CSBO emellett további két projekt megvalósítására nyert uniós forrásokat: részt vesz egy 5,7 milliárd forint értékű program megvalósításában, míg egy másik pályázatban 390 millió forintot nyert el, írja a lap.

A céget közel 20 éve alapították, Zánka Tours néven. Az EMMI és a Miniszterelnökség azt nem árulta el, miért csak a CSBO pályázhatott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik