Gay Male Couple Pushing Children In Buggy Through Woods
Közélet

Hétmilliárdból népszerűsítik, hogy családbarát az ország

24.hu
24.hu

hírfaragó. 2017. 03. 10. 07:20

Az erre kiírt pályázatra mindössze egyetlen cég nyújthat be támogatási kérelmet, írja a Magyar Nemzet. Ez a cég a Családbarát Ország (CSBO) Nonprofit Közhasznú Kft., ők segítik majd elő „a családbarát értékrend, ezáltal a család- és gyermekbarát szemlélet általánossá válását.”

A forrást az Európai Szociális Alapból és a magyar költségvetésből biztosítják, a támogatás vissza nem térítendő, ráadásul előlegként akár a teljes összeg, vagyis mind a 6,17 milliárd forint odaadható.

A cégnek

  • növelnie kell cserébe a családok tájékozottságát „a családi értékekkel” kapcsolatban,
  • támogatniuk kell a munka és a család összeegyeztethetőségét, illetve
  • hozzájuk tartozik majd bizonyos szakemberek, például a dajkák képzése is.

Bevezethetik a „Családbarát” védjegyet, konferenciákat szervezhetnek, kutathatnak, babacsomagot oszthatnak, meg satöbbi, miegymás.

A cég korábban ugyancsak egymaga pályázott meg egy 1,1 milliárdos Kríziskezelő szolgálatok fejlesztése című felhívást, ott is vissza nem térítendő volt a pénz.

A CSBO emellett további két projekt megvalósítására nyert uniós forrásokat: részt vesz egy 5,7 milliárd forint értékű program megvalósításában, míg egy másik pályázatban 390 millió forintot nyert el, írja a lap.

A céget közel 20 éve alapították, Zánka Tours néven. Az EMMI és a Miniszterelnökség azt nem árulta el, miért csak a CSBO pályázhatott.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

German Chancellor and CDU party leader Angela Merkel (C) addresses supporters after exit poll results were broadcasted on public television at an election night event at the party's headquarters in Berlin during the general election on September 24, 2017.
Germany voted in a general election expected to hand Chancellor Angela Merkel a fourth term, while the hard-right Alternative for Germany (AfD) party is predicted to win its first seats in the national parliament. / AFP PHOTO / Odd ANDERSEN
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.