Közélet

Antall Péter nem kapott belépőt az Európai Parlamentbe

Antall József fia egykori miniszterelnök fia jelenleg a néhai kormányfőről elnevezett tudásközpontot vezeti, az EP azonban nem adott neki akkreditációt, azaz állandó belépőt, írja a Magyar Nemzet pénteki száma, miközben több munkatársának van ilyen.

Antall hiába kérte az akkreditációt, ezt megtagadták tőle. 2009-ben éppen az Európai Parlament Antall épületszárnyának avatásán jelentették be a központ megalakulását.

A Magyar Nemzetet az EP sajtóosztálya arról tájékoztatta, hogy Antall Péter kérvényezett akkreditációt az EP-be, viszont nem nyújtotta be az ehhez szükséges dokumentumokat. Egy hónap haladékot adtak neki, de mivel nem történt semmi, kérvényét visszautasították.

Az nem derült ki, milyen dokumentum hiányzott, a lap szerint az egyik lehetséges ok, hogy az AJTK vezetője az EP-nek eddig nem tudta igazolni az alapítvánnyal fennálló kapcsolatát.

Antall Péter bármikor kérelmezheti újra az akkreditációt a szervezet nevében. A központ vezetője azt mondta, biztosan benyújtja újfent kérvényét, a hónap végén pedig maga is Brüsszelbe megy.

Csütörtökön derült ki, hogy a Momentum segíti az Antall József Tudásközpontból kirúgott Szert Boglárkát, állják a perköltség egy részét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik