Közélet

Tarlós István nőnapi üzeneténél csak Dévényi Tiboré tahóbb

Megrázó nőnapi kis kiadványt raktak össze 56 közéleti szereplő és művész vallomásaiból. A Női lélek Férfi szemmel című füzetecskében rövid üzeneteket találhatunk, melyben hazánk kiválóságai fejtik ki a véleményüket a nők szerepéről és helyzetéről.

A visszatérő elemek:

  • akkor teljes a nő, ha anya,
  • az a dolga, hogy komfortosabb legyen az otthonunk
  • természetesen elismerik a nők munkáját, főleg, ha azt családon belül végzik.

Nehéz bármit is kiemelni, de azért megpróbáljuk. Akinek meg van elég ideje és idege hozzá, itt végiglapozhatja a teljes kiadványt.

Balog Zoltán miniszter, Emberi Erőforrások Minisztériuma

Látom magam előtt azokat a nőket, akik napról napra láthatóvá teszik szeretetüket azzal a sok munkával, amellyel összetartják a családjukat. Látom őket, amint beteg gyermekeik fölé hajolnak, vagy teát készítenek, amikor párjuk nyűgös, mert egy kicsit megfázott.

Kövér László,  Az Országggyűlés elnöke

Nőnek lenni jó? Fontos kérdés ez a mai világunkban, de még fontosabb az, hogy miként lehet nőként, férfiként, emberként jónak lenni olyankor, amikor vannak, akik abban érdekeltek, hogy kiforgassanak bennünket női, férfiúi vagy akár emberi mivoltunkból.

Tarlós István, Budapest főpolgármestere

Sajnos ma annak vagyunk tanúi, hogy egyes gondolkodói körök a nőkből férfiakat, a férfiakból nőket akarnak eszkábálni, mert úgy értelmezik az egyenjogúságot, hogy szerepet kell cserélni.

Erdős Norbert, európai parlamenti képviselő

Hálával tartozunk nekik gondoskodó türelmükért, óvó szeretetükért, megértésükért, a tiszta ruháért, a finom ételért, a családi fészek melegéért.

Dévényi Tibor, dévényitibibácsi

Egy nőkről szóló olasz film epizódja talán a legtalálóbb példa Róluk. Egy csinos fiatal hölgy ül egy autó volánjánál. Üres hosszú utca…. egyszer csak jobbra teszi ki az indexet, majd hirtelen nagy ívben balra kanyarodik, ezért szeretjük Őket.

Georg Spöttle, “Biztonságpolitikai szakértő”

Nőnek lenni jó. Legalábbis itt Európában, a mi kultúrkörünkben. Családi szeretet, megbecsülés, karrier, divat, céges autó és sok hasonló jó dolog veszi körbe lányainkat, asszonyainkat. Mi, modern férfiak, óvjuk őket, örülünk sikereiknek, ott téblábolunk a próbafülke előtt, hogy zsűrizzük a kiválasztott ruhát, elintézzük a nagybevásárlást, és este „konyhalányként” lelkesen aprítjuk a zöldséget. Nem azért, mert ő a gyengébb nem, hanem azért, mert megérdemli, mert a társunk. Ha szomorú, elővesszük a dugicsokit, és lepusziljuk a könnyeit.

Harrach Péter, országgyűlési képviselő

Tisztelettel adózunk azoknak a nőknek, akikben látjuk a figyelmes gondoskodást, a megértő türelmet vagy az önzetlen áldozatvállalást, és a legnagyobb csodát, a testében fejlődő és megszülető új emberi életet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik