Közélet

Letartóztatták egy fideszes képviselő üzlettársát

A férfi egy felszámolás alatt álló céget birtokol Simonka Györggyel közösen, költségvetési csalás ügyében hallgatták ki.

Előzetes letartóztatásba került Simonka György fideszes országgyűlési képviselő egyik üzlettársa – tudta meg a Magyar Nemzet. A lap információi szerint a férfit a Központi Nyomozó Főügyészségen költségvetési csalás bűntette miatt folyamatban lévő nyomozás részeként hallgatták ki.

Emlékeztetnek: az eljárás Simonka Györgyöt is érinti. Korábban Bod Tamás, az Együtt Békés megyei szervezetének elnöke tett feljelentést a fideszes képviselő ellen tartozás fedezetének elvonása miatt. Ezt az ügyészség elutasította, de arról tájékoztatták Bodot, hogy a feljelentést „szoros tárgyi és személyi összefüggés folytán” egy költségvetési csalás bűntette miatt már folyamatban lévő eljárásban vizsgálják.

Az Együtt politikusa úgy véli, Simonka azért adta el újkígyósi házát egyik rokonának, mert felszámoási eljárás alá került a Magyar Termés TÉSZ Kft., amiben neki is tulajdonrésze van. Ebben a társaságban üzlettársa Simonkának a múlt héten letartóztatott férfi. Úgy tudni, két másik személyt is letartóztattak, de az ő kilétük ismeretlen. Annyi biztos, hogy a képviselőt nem hallgathatták ki az ügyben, őt ugyanis védi a mentelmi jog.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik